1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Vahit Bingöl: Erzurum'un adı büyük kendi küçük kaldı
Vahit Bingöl: Erzurum'un adı büyük kendi küçük kaldı

Vahit Bingöl: Erzurum'un adı büyük kendi küçük kaldı

Yaklaşık 20 yıl sonra DEVA Partisiyle birlikte yeniden siyaset sahnesine çıkan Kurucu İl Başkanı Vahit Bingöl, geçen zaman içinde Erzurum'un geldiği noktayı değerlendirdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Parti binasında ilk basın toplantısını düzenleyen DEVA Partisi Kurucu İl Başkanı Vahit Bingöl, 18 yıl sonra yeniden siyaset yapmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. DEVA’nın kurulmasına Anadolu’dan çıkan gür sesin sebep olduğunu belirten Başkan Bingöl, Erzurum’da da 17 ilçede teşkilatlanmayı tamamladıklarını, Oltu, İspir ve Pazaryolu’nda çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

 

“DİYARBAKIR’A GİTTİM, GIPTA ETTİM”

 

Tarih sahnesinde devletin acze düştüğü zamanlarda Erzurum’un hep ön planda olduğunu dile getiren Başkan Bingöl, “2002 yılından bu yana ülkedeki siyasetle getirildiğimiz durum üzücü. Yıllar sonra İl Kongresine katılmak için Diyarbakır’a gittiğimde gördüklerime inanamadım, gıpta ettim. Evet, Diyarbakır’da bizim parçamız ama oradaki gelişmenin, büyümenin binde birini Erzurum’da görememek beni ziyadesiyle üzdü” dedi.

 

“KADERE BAKIN Kİ…”

 

Sadece Diyarbakır değil birçok çevre ilde yaşanan gelişimin Erzurum’a yansımamasının üzüntü verici olduğunu kaydeden Başkan Bingöl şunları söyledi.

“Kadere bakın ki, Karadeniz’in büyük bir kısmını, Doğu’nun tamamını, Güneydoğu’nun önemli bir kesimini her açıdan besleyen Erzurum, bugün kendine yetmiyor, yetemiyor. Erzurum’da geçmişte olan bugün yok. Türkiye’de 67 vilayet varken, her daim ilk 10 sırada olan Erzurum bugün, kalkınmada 57’inci sırada yer alıyor. Atatürk’ü bağrına basan, Cumhuriyeti kuran şehrin kaderi bu olmamalı. Ne yazık ki Erzurum’a uzaktan baktığınızda ismi çok büyük ama kendi çok küçük bir şehir görüyorsunuz.”

 

“İYİ MUHALEFET YAPACAĞIZ”

 

17 Ekim’de gerçekleştirecekleri 1. Olağan İl Kongresinin ardından sahaya ineceklerini vurgulayan Başkan Bingöl, şöyle devam etti. “Muhalefet yapacağız hem de çok iyi muhalefet yapacağız ama kırmadan dökmeden, kimseyle kavga etmeden. Eksik gedik ne varsa dillendireceğiz. Vatandaşlarımızla birlikte el ele vererek, sorunlarımızın çözümünü isteyeceğiz. Dediğim gibi 17 Ekim’de Genel Başkanımız Ali Babacan’ın Erzurum’u ziyaretiyle teşkilat olarak iktidar yürüyüşümüze başlayacağız.”

 

PROGRAMI BELLİ OLDU

 

Öte yandan partisinin 1. Olağan İl Kongresine katılacak olan Genel Başkan Ali Babacan’ın Erzurum programı belli oldu. Sabah saatlerinde havalimanında karşılanacak olan Babacan, Arzen Park’ta yapılacak kongreye katılacak. Ardından Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası ve tarihi Kongre binasını ziyaret edecek olan Genel Başkan Ali Babacan, esnaf ziyaretinin ardından akşam saatlerinde de gazetecilerle bir araya gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.