1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Vale ve değnekçiler için yeni düzenleme geliyor
Vale ve değnekçiler için yeni düzenleme geliyor

Vale ve değnekçiler için yeni düzenleme geliyor

İçişleri Bakanlığı, vale ve değnekçilerle ilgili yeni bir yönetmelik için hazırlık yapıyor. Düzenlemeye göre, ücretsiz otopark alanları içerisinde, karayollarında ve halkın kullanımına açık alanlarda, vale hizmetine özel yerler oluşturulamayacak.

A+A-

Erzurum Güncel- İçişleri Bakanlığı, vale ve değnekçilerle ilgili yeni bir yönetmelik için hazırlık yapıyor. Düzenlemeye göre, ücretsiz otopark alanları içerisinde, karayollarında ve halkın kullanımına açık alanlarda, vale hizmetine özel yerler oluşturulamayacak. Müşteri, vale hizmeti almaya zorlanamayacak.

İçişleri Bakanlığı, yetkisiz park yaptırarak vatandaşlardan zorla ücret talep edenlerin engellenmesi ile vale hizmetlerinde standart sağlanması amacıyla yönetmelik taslağı hazırlıyor.

Buna göre vale hizmeti verecek işletmeler bunu ruhsatına işletmek zorunda olacak.

Ücretsiz otopark alanları içerisinde, karayollarında ve halkın kullanımına açık alanlarda, vale hizmetine özel yerler oluşturulamayacak. Müşteri, vale hizmeti almaya zorlanamayacak.

İşletmeler, vale hizmeti alan müşterileri, sahip olduğu haklar konusunda uyaracak. Vale hizmet bedeli müşterinin görebileceği şekilde belirtilecek.

Fotoğraflı vale kimlik kartı düzenlenecek valeler, ayırt edici kıyafet giyecek, araçlar için ayrıntılı teslim fişi düzenlemek zorunlu olacak.

Vale görevlisi, kendi ya da işvereni dışında başka kişiler hesabına bu hizmeti veremeyecek.

Kaynak: NTV

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.