1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Vali Azizoğlu: “İslam barış dinidir”
Vali Azizoğlu: “İslam barış dinidir”

Vali Azizoğlu: “İslam barış dinidir”

İsrail’in Gazze’de yaptığı insanlık dışı katliamlardan kaçarak Erzurum’a gelen Yunus Ailesini, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu makamında kabul etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Bir yıl önce Gazze’den Türkiye’ye ve ardından Erzurum’a gelerek Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (TYD) bursu ile Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde doktora eğitimi alan Anne Esma Yunus, “Başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bizlere kucak açan siz değerli Valimize çok teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti ezilen, katledilen mazlumların sığındığı umut kapısı olmuştur” dedi.
Bunun üzerine, “Siz bizim en değerli misafirlerimizsiniz” diyen Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Türklerin tarih boyunca ezilenin, haksızlığa uğrayanın yanında olduğunu söyledi.
Müslümanlar barış ister
Bugünde bu coğrafya üzerinde haksız yere zulme uğrayanların yanında olduklarını dile getiren Vali Azizoğlu, “Biz öyle bir tarihten medeniyetten geliyoruz ki, sadece Müslümanların değil, Gayrimüslimlerin de haklarını hep korumuşuzdur. Ecdadımız bin 400’lü yıllarda İspanya’dan kaçan Yahudilere bile kucak açmış din, dil, ırk ayrımı yapmadan onların hak ve hukukunu korumuştur. Dün Müslümanların kurtardığı Yahudiler, bugün Müslümanlara zulmeder olmuştur. İslam barış dinidir, Müslümanlar barışı ister dünyanın hiçbir bölgesinde savaşların olmamasını, çocukların ölmemesini ister. Müslümanlar bundan sonra birlikteliği sağlarsa, bundan güç doğar. Yeter ki, bölgede oynanan oyunlara gelmeyelim” dedi.
Ziyarette Yunus çiftinin en büyük çocuğu olan 13 yaşındaki Muhittin Yunus, Filistin ve Türk bayraklı kaşkolü Vali Azizoğlu’na hediye ederek, “Kudüs Filistin’in başkenti” diyerek büyük bir mesaj verdi.
Daha sonra Seyfettin Vali Azizoğlu, Muhittin, Farah ve Zeynettin Yunus’a eğitim setleri ve çeşitli hediyeler verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.