1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Vicdanen müsterihim
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Vicdanen müsterihim

A+A-

 

Gazetecilerin her konudaki sorularına cevap veren Sekmen özetle şunları söyledi: "Hesabını veremeyeceğimiz tek kuruş yoktur. Aksini savunanlar erkekçe çıksın ortaya ve ne biliyorsa söylesin."

 

Dün Kardelen TV'de gazeteci Esat Bindesen ile  Ayhan Türkez'in sunduğu "Gündem Özel" programına konuk olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, programın konuk gazetecileri Mehmet Şener, Sevda Güneş, Feridun Fazıl Özsoy ve Musa Çakır'ın sorularını cevaplandırdı. 

 

Aileme iftira atıyorlar 

 

Son günlerde gerek sosyal medya, gerekse çeşitli kesimler tarafından sürekli ısıtılıp ısıtılıp durulan konulara dair Kardelen TV'nin canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Sekmen, ailesine dönük iddialar üzerine dobra dobra konuştu: "Kim ki benim kardeşimin ya da bir yakınımın Erzurum'da belediye üzerinden bir gelir elde ettiğini ispat ederse o dakika ben bu görevi bırakırım. Birileri sistematik bir biçimde şahsım ve ailem üzerine sürekli iftira kampanyası yürütüyor. Biz yargı yoluyla bunlarla hesaplaşacağız" dedi.

 

Koltuk sevdalısı olmadık ki, 

koltuğa yapışıp kalalım

 

Programda, "partiniz sizin  de istifanızı isteyebilir mi" şeklindeki bir soruya cevap veren Sekmen, "Biz bu şehre hizmet için gecemizi gündüzümüzü seferber etmiş durumdayız. Erzurum'u ilk on şehir arasına katmanın derdindeyiz. Biz hiç bir zaman koltuk sevdalısı olmadık ki, koltuk geri istendiğinde de kahrolalım. Bizim için böyle bir tasarruf söz konusu değil. Ben bu kutlu hizmetin bir neferiyim. Parti büyüklerim bana dair nasıl bir takdirde bulunursa o da başımızın üstünedir. Erzurum, son referandumda büyükşehirler içerisinde "evet" in en yüksek çıktığı bir ildir. Demek ki bu şehirde, halk hem yerel yönetimlerden, hem de merkezi hükümetten çok memnun."

 

Borcumuz varsa karşılığında da 

yatırımlarımız ve hizmetlerimiz var

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin yıllık bütçesinin toplam 900 milyon lira olduğunu vurgulayan Başkan Sekmen, bu bütçenin dışında görülen lüzum üzerine borçlanma yoluna da gittiklerini söyledi. Programa katılan gazetecinin, "...siz gelecek yılların bütçesini mi peşin peşin tüketiyorsunuz" şeklindeki sorusuna cevap veren Başkan Sekmen, "Evet borcumuz var ancak bu borç, hovardaca yapılmış bir borç değil. Borcun karşısında, bu şehre yapılan hizmetlerin dökümü yazmaktadır" dedi.

 

Belediye şirketlerinin 

en küçük bir imtiyazı yoktur

 

Belediyenin toplam 9 şirketi bulunduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu şirketlerden dördünün kendilerinden önce olduğunu hatırlatarak, "Bu belediye şirketleri iddia olunduğu gibi haksız bir rekabete yol açmıyorlar. Çünkü belediye şirketi ile dışarıdaki her hangi bir şirket belediye ihalelerinde eşit haklara sahiptir. Yani bu şirket belediye şirketi, diye ne bir imtiyaz tanınır ne de korunur kollanır. Bizim önceliğimiz Erzurum'dur. Hangi şirket olursa olsun, o şirkete ilk şartımız, Erzurum'u sıklet merkezine koymalarıdır. Erzurum'da mevcut olan bir ürün asla ve asla dışarıdan temin edilemez" şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.