1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yakışmadı Ali Başkan
Yakışmadı Ali Başkan

Yakışmadı Ali Başkan

Mazeret bildirerek Milli Takım çalışma kapmına katılmayan genç sporcuyu yarış günü, “Sen cezalısın, yarışamazsın” diyerek geri çeviren Türkiye Kayak Federasyonu’na sosyal medyadan tepki yağdı. Başkan Ali Oto’nun ne cevap vereceği merak konusu oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye Kayak Federasyonu, Bitlis’te yapılan Kayaklı Koşu Birinci Etap Müsabakalarında 21 kez Milli olan Esra Akpınar’ı Milli Takım çalışma kapmına katılmadığı gerekçesiyle cezalandırarak, yarışmasına izin vermedi. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda aldığı madalyalarla adından söz ettiren son olarak EYOF’ta Türkiye’yi temsil eden genç sporcu Esra Akpınar, aldığı ‘ağır ceza’ karşısında göz yaşlarını tutamadı.

 

“BİLEREK YAPTILAR” DEDİ, AĞLADI

 

Genç kızın sosyal medyaya yansıyan görüntülerinde, “Hakkımı helal etmiyorum. Bilerek yaptılar. Sırf onların sporcularıyla yarışacağım diye bunu yaptılar” diyerek ağlayan Esra Akpınar’ı arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Erzincan İl Özel İdare Spor Kulübü sporcusu Akpınar’a yapılan haksızlık karşısında sessiz kalmayan antrenörü Mehtap Baştuğ’da sosyal medya hesabından tepkisini şu paylaşımıyla dile getirdi.

 

“BRAVO SİZE BÜYÜK İŞ BAŞARDINIZ”

 

“Gün geçtikçe soğutuyorsunuz camiadan onca insanı, onca sporcuyu, artık vicdan diyorum VİCDAN... Şu an o kadar doluyum ki; Esra Akpınar sporcumuzun problemlerinden dolayı kampa katılmadığı için 3 ay ceza almasına sebep olunmuştur. Eğer siz düzgün işinizi yapıyorsanız amacınız da Türk sporuna hizmet etmekse neden sezon sonunu beklemeyip ilk yarışında bu kızı yıktınız bu işin organize bir iş olduğu açıkça belli herkeste bunu biliyor iyi niyetli olsaydınız bu cezayı yaz ayına denk getirirdiniz ve bu ceza sporcumuza hiçbir şekilde tebliğ edilmemiş o yüzden yarış kafile listesine ekletilip onayı alınmıştı. Yarışa bir gün kala teknik toplantıda sporcumuzun ceza aldığını duyduğum an yıkıldım ağlamamak için kendimi zor tuttum kendisine açıklama yapmak için odasına geldigimizde yarış için erkenden yatağa geçmiş yatıyordu ve yarışamayacağını söylediğimizde ise inanmadı şaka mı bu dedi ve uzun süre inanmadı, inandığında ise şok geçirdi aralıksız 1 saat hıçkıra hıçkıra, niye niye diyerek ağladı ağladık, çünkü aralıksız bir sene çalıştı ve hiçbir yarışa girmedi bu sezon ilk yarışı olacaktı, heyecanlıydı, onun hayalini kurmuştuk sabır etmiştik fedakarlık etmiştik ama nasip olmadı. Bunu yaşatanlara Allahım aynısını yaşatsın. Şimdi bu kız sporcu ailesi aradığında kaçıncı oldun dediğinde ne cevap verecek. Sporcu HAKKI, TERİ, EMEĞİ diyorum bitsin artık bu insanların birbiriyle uğraşması, ikili çıkarları kendi çıkarları için onun bunun emeğini hiçe sayması. Ne için yaptınız da ceza verdirdiniz hemde yarış zamanlarına denk getirdiniz evet bravo size büyük iş başardınız amacınıza ulaştınız. Bunları egonuzu tatmin etmek için mi, bakın biz başardık demek için mi, bizimle uğraşılmaz demek için mi, hangisi için yaptıysanız büyük başarı sağladınız. Daha 17 yaşındaki bir yüreği, bedeni içini çeke çeke saatlerce ağlatmayı, bir sene boyunca bütün zorlukları çekerek yaptığı antrenmanları, özveriyi, isteğini, göz göre göre hiçe saydınız helal size. Bu kafa bu zihniyet böyle devam et. Kısacası Büyük adamlar, Büyük Federasyon, Büyük İŞ. (Aslında sizde haklısınız sizlerin sporculuk hayatlarınız olmadığı için teri, emeği bilemezsiniz, sizler ancak sporcu harcamak nedir sporcu nasıl silinir bunlar üzerin de master yapmayı çok iyi bilirsiniz.) Başarılı ülkesi için ter döken sporcumuzu, siz ne yaparsınız yapın devlet sporcusuna sahip çıkacaktır.”

 

ACELEN NEYDİ ALİ BAŞKAN?

 

Genç sporcuya verilen ve federasyon tarihinde bir ilk olan ’ağır ceza’ nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Başkan Ali Oto’nun cezayı yaz dönemine bırakmak yerine neden sezonun ilk yarışında verdiği merak konusu oldu. Ayrıca sporcuya verilen cezanın önceden neden kulübüne bildirilmediği ve yarıştan bir gün önceki teknik kurul toplantısında açıklandığı da bilinmiyor. Bununla birlikte TKF Disiplin ve Ceza Talimatı’nın ’Milli Müsabakalar ve Hazırlık Çalışmalarına Katılmamak’ başlıklı 18’inci maddesine göre sporcunun kulübüne de ceza verilip verilmediği merak edilen sorular arasındaki yerini aldı. 

 

İŞTE GENÇ SPORCUNUN CEZA ALDIKTAN SONRAKİ ANLARI

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.