1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan adam, 40 milyonluk servetini TEV'e bağışlamış
Yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan adam, 40 milyonluk servetini TEV'e bağışlamış

Yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan adam, 40 milyonluk servetini TEV'e bağışlamış

Bolu'da 2 gündür haber alınamayan Ulvi Eker'in cansız bedeni, çilingir yardımıyla girilen evinde bulundu. Eker'in yaklaşık 40 milyonluk servetini yaklaşık 4 ay önce Türk Eğitim Vakfı'na bağışladığı ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Salı günü Karaçayır Mahallesi Şirin Sokak'ta yalnız yaşayan Ulvi Eker'den 2 gündür haber alamayan yakınları durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine Eker'in yaşadığı eve itfaiye, 112 Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin zile basmasına ve kapıyı tıklatmasına tepki verilmemesi üzerine olay yerine çilingir çağırıldı.

Yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan adam, 40 milyonluk servetini eğitime bağışlamış

CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Çilingir yardımıyla girilen evde Eker'in yerde hareketsiz yattığı görüldü. Sağlık ekiplerinin kontrolünde Ulvi Eker'in kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirlendi. Ulvi Eker'in cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.

Yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan adam, 40 milyonluk servetini eğitime bağışlamış

40 MİLYONLUK SERVETİNİ ÇOCUKLAR İÇİN BAĞIŞLAMIŞ

Yalnız yaşayan ve çocukları olmayan Ulvi Eker'in ölmeden 4 ay önce yaklaşık 40 milyon liralık servetini Türk Eğitim Vakfı'na bağışladığı ortaya çıktı. Ulvi Eker'in cenazesini kaldırmasını istediği Türk Eğitim Vakfı'nın Şubeler Genel Koordinatörü Ömer Turna, "Ulvi bey yaklaşık 5 ay önce bizleri Bolu'ya davet ederek tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı'na bırakmak istediğini söyledi. Bizimle noterde vekaletname düzenledi. Kendi adına kayıtlı banka hesaplarındaki paraları ve taşınmazları mahkeme sonucunda Türk Eğitim Vakfı hesaplarına geçecek. Dolayısıyla burada biriken parayla Ulvi bey adına başarılı ancak ekonomik desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs vereceğiz. 40 milyon civarında bir mal varlığı olduğu söyleniyor. Böyle bir mal varlığı çıktığı takdirde biz yılda 500 öğrenciyi okutacak kadar büyük bir meblağ oluşturuyor. Bu da Türkiye'de sayılı bir bağış oldu" dedi.

Yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan adam, 40 milyonluk servetini TEV'e bağışlamış

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Faruk Çidem

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.