1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Yatılı Kuran kursunda büyük skandal: 3 kişi tutuklandı
Yatılı Kuran kursunda büyük skandal: 3 kişi tutuklandı

Yatılı Kuran kursunda büyük skandal: 3 kişi tutuklandı

Ümraniye’de ruhsatsız bir deneğin bünyesinde kurulan yatılı Kuran kursunda öğrencilere cinsel istismarda bulunulduğu ortaya çıktı. Kurstan ayrılan 17 yaşındaki bir çocuğun ifadesiyle ortaya çıkan olayla ilgili yürütülen soruşturmada iki eğitmen tutuklandı

A+A-

Erzurum Güncel- Ümraniye'de Fıkıh-Der adlı ruhsatsız bir derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kuran kursunda, kurs sorumlusu Ömer Işıktekin ve eğitmenler Hacı Serkan Bektaş ile Tarık Bektaş çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle tutuklandılar.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, Fıkıh-Der'de yaşanan istismar kurstan ayrılan 17 yaşındaki H.R.Ö. isimli çocuğun ocak ayında yaşadıklarını polise giderek anlatmasıyla ortaya çıktı.

H.R.Ö. ifadesinde Ömer Işıktekin, Hacı Serkan Bektaş ve Tarık Bektaş'ın kursta kalan öğrencilere cinsel istismarda bulunduklarını ayrıca şiddet uyguladıklarını belirtti.

H.R.Ö’nün verdiği ifadenin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 6 öğrenci de polise giderek şikâyette bulundu. İddialar üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı derinleştirdi.

İddianamede 6 çocuğa yönelik 'Cinsel saldırı' suçunu işlediği belirtilen kurs sorumlusu Ömer I.’145 yıla kadar hapsi istendi. Kursta eğitici olan şüpheli Hacı Serkan Bektaş’ın mağdur öğrenci H.R.Ö. ve Y.E.T.’ye yönelik olarak 'zincirleme cinsel saldırı' suçunu işlediği yönünde birden fazla mağdur beyanı bulunduğunun aktarıldığı iddianamede şüpheli için 50 yıla kadar hapis cezası istendi.

H.R.Ö.’ye yönelik olarak 'Zincirleme nitelikte cinsel saldırı” suçunu işlediği iddia edilen Tarık Bektaş’ın ise 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Çıkarıldıkları ilk duruşmada iddiaları reddeden 3 şüpheli tutuklandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.