1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Yeni hastalığın belirtileri ortaya çıktı
Yeni hastalığın belirtileri ortaya çıktı

Yeni hastalığın belirtileri ortaya çıktı

Çin'de bir ilaç firmasının tesislerinden yayılan ''brusella'' bakterisinin şu ana kadar 3 bin 245 kişiye bulaştığı belirlendi. Hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalığın belirtileri de ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Dünya, korona virüs salgını ile boğuşurken, Çin’den yeni bir bulaşma haberi geldi. Euronews’te yer alan habere göre, brusella adı verilen bakterinin 3 bin 245’ye bulaştığı belirtildi.

Söz konusu bakterinin, aşı üretimi için çalışma yapan bir firmanın laboratuvarından çıktığı kaydedilirken, hastalığın belirtilerine ilişkin de dikkat çeken bilgiler ortaya atıldı.

İŞTE BELİRTİLERİ

Brusella hastalığı, insanlarda çiğ et ve pastörize edilmemiş süt içerebilen kontamine yiyecekler nedeniyle yayılabiliyor.

Brusella ayrıca, sığır, koyun, keçi, domuz, köpek gibi hayvanlardan insanlara bulaşabilen bir hastalık olarak biliniyor. Patojen bakteriler vücuda enfekte hayvanın eti, sütü, idrarı veya dışkısı ile doğrudan temas sonucu girebiliyor,

Hastalığın belirtileri arasında ateş, yorgunluk terleme, kas, eklemler ve veya karında ağrıları, iştah ve kilo kaybı ile öksürük ve baş ağrısı gösteriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.