1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yıldırım: Erzurumlu pehlivan duysa CHP'yi pataklar
Yıldırım: Erzurumlu pehlivan duysa CHP'yi pataklar

Yıldırım: Erzurumlu pehlivan duysa CHP'yi pataklar

Başbakan Yıldırım, İstanbul'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu kanaat önderlerine hitap etti

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul en önemli şehirlerimizden biridir. ülkemiz adına milat olacak dönemde bir değişime öncülük edecek siz değerli kanaat önderlerimizle beraberiz. Toprağa havaya suya düşen cemre bugün gönüllere düştü. İnşallah yakın bir gelecekte çok daha güçlü bir Türkiye'nin kapılarını hep birlikte aralayacağız. Vesayet anlayışının son kalıntılarını da inşallah ülkemiz yönetiminden uzaklaştıracağız.

Ülkemizin dört bir yanını geziyoruz. Gittiğimiz her şehirde vatandaşlarımızın gözlerinde gelecek umudunu heyecanını yakından görüyorum.

BÜTÜN ENGELLERİ AŞA AŞA BUGÜNLERE GELDİK

AK Parti olarak iktidara geldiğimiz ilk günden bu yana daima bir şey söyledik.. Bu ülke bu topraklar hepimize yeter. İlk olarak işe değişim ve dönüşüm ile başladık. İnsanı merkeze alan insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını esas alan bir yönetim şekli ile ülkemizin insanımızın hizmetinde olduk risk aldık, sıkıntılarla karşılaştık. Ama bütün zorluklara rağmen değişime direnen bütün engelleri kaldıra kaldıra bugünlere geldik. devleti millet adına Türkiye'nin bütün vatandaşları adına bir dönüşüme tabi tuttuk.

Darbelere vesayetlere baskılara asla boyun eğmedik yenik düşmedik. Çünkü bizim başımızda kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız millet sevdalısı bir kişi vardı o da Recep Tayyip Erdoğan'dı.  Onun riyasetinde çıktığımız bu yolculukta 780 bin metrekare vatan toprağını bir billdik 80 milyonu kardeş bildik.

Vatandaşlarımızın huzuru mutluluğundan başka hiç bir derdimiz davamız yok. İnsan odaklı siyasetimizin aslı esası özeti insanın onur ve haysiyetini korumak vatandaşların hakkını hukukunu gözetmektir. Siyasetimizin esası demokrasimizi güçlendirmek Türkiye'yi hukuk devleti olarak uluslararası standartlara getirmektir.  Demokrasi yolunda bir çok sessiz devrim yaptık. Devlet ile vatandaş arasındaki itilafların çözümü için çok ciddi inisiyatifler aldık. Bütün bunlara rağmen 15 Temmuz ihanetine maruz kaldık ve tam demokrasiye ulaşmak için yeni adımlar atma ihtiyacını gördük 

67 yıl içerisinde milli iradeye sürekli taciz sürekli milli iradenin kesintiye uğraması için çeşitli müdahaleler oldu. 60 darbesi 1 başbakan 2 bakanın asılması. 71 Cumhurbaşkanlığı seçimleri bahane edilerek bir darbe ve istikrarın ortadan kaldırılması ve milli iradenin tekrar yok edilmesi, 80 yine aynı hikaye. 

ENGELLEMELER OLMASAYDI 3 DEĞİL 5 TÜRKİYE YAPACAKTIK

124 tur olmuş yine Cumhurbaşkanı seçilememiş. Geliyoruz 90'lı yıllara bu sefer insan hak ve özgürlüklerini kısıtlayan başörtü yasağı getiren 28 Şubat'lı o günler. Bunları da Türkiye yaşadı. O yasakların ardından 2001 krizi çıktı. Bu Türkiye'nin yerle bir olması. Bütün kazanımların elinden gitmesidir. 50-60-80-90-2002-2017 dönem olmuş bunların 3'ünde kazanılanlar 3'ünde yerle bir edilmiş. AK Parti faizleri yüzde binlere ulaşmış döviz kontrolden çıkmış bir ülkeyi teslim aldı ve 15. senemiz bu yıl. 15 Yılda Türkiye'de hem vesayet odakları ile hem dayatlmalarla mücadele ettik hem de Türkiye'nin bir Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık. Engellerle karşılaşmasaydık eğer 3 Türkiye değil 5 Türkiye yapmış olacaktık.

CUMHURİYET TARİHİNDE OLMAYAN ENGELLEMELER GÖRDÜK AMA İŞİ ASLINA GÖTÜRDÜK

28 Şubat'ta gazetelere bakın zehir zemberek bir açıklama. O gün Diyarbakır'da bir uçak düştü ve gündem onunla değişti. Ama bu vesayet odakları boş durmadı. Nihayet Cumhurbaşkanı seçimi yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde akla hayale gelmeyen bir engelleme ile hukuk icadı ile karşı karşıya kaldık. Meşhur 367 dayatması. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden o güne böyle bir şey yaşanmamış.

Konu AYM'ye taşındı ve AYM de bu hukuk cinayetine haklılık kazandıracak bir karar verdi. Tek çare kalmıştı işi sahibine götürmek biz de öyle yaptık. Hem erken seçim kararı aldık hem de Cumhurbaşkanı'nın vekiller değil asıl yani millet tarafından seçilmesine yönelik anayasa değişikliğimizi halkın önüne getirdik. Milletimiz yüzde 69 oy ile kabul etti. O günden itibaren Türkiye'de artık her şey değişti.

Millet 15 Temmuz gecesi başkomutan Cumhurbaşkanı'nın hükümetinin çağrısına cevap vermiş ve meydanları doldurarak tanklara uçaklara bombalara karşı göğsünü siper etmiş ezanları dindirmemiş bayrağı indirmemiş. 

Bu sadece İstanbul'da değil, Diyarbakır'da, Sinop'ta Hatay'da vatandaşın olduğu her karış vatan toprağında aynı duygu aynı heyecan aynı ruh ayağa kalkmıştır. İşte böyle aziz milletin karşısında sadece ve sadece şapka çıkartılır. O gece dünyaya bir demokrasi dersi verilmiştir.

İNSANLARA ANLATILANLAR İNSANIN KANINI DONDURUYOR

Bu sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi bunu da millet kuruyor bu da mutlaka istikrar mutlaka güçlü Türkiye anlamına geliyor. Bugünlerde bir kampanya süreci var.

Herkes kendine göre anlatıyor. Hayır propagandası yapanlar var Evet propagandası yapanlar var. Bunlar gayet doğal, demokraside bunlar olmalı. Ama yani öyle şeyler söyleniyor ki vatandaşa insanın kanı donuyor.  CHP lideri diyor ki eğer evet çıkarsa bir sonraki gün bütün malınız mülkünüz elinizden alınacak işyerlerinize el konulacak dükkanlar kapatılacak. Memurların tamamı sözleşmeli hale gelecek, bakanlar kurulu olmayacak olursa 100 kişi olacak. Her türlü 24 saatte her türlü değişimi yapacak ülke elden çıkacak. Yani ne diyeyim? Her halde bunu Erzurumlu pehlivan duysa pataklar. Yahu milletin karşısına çıkıyorsun söyleyeceğin şeylerin inandırıcı boyutu olması lazım. 

Kimliğinizle gurur duyun. Arapsanız, Kürtseniz, Çerkezseniz, Lazsanız gurur duyun ama bir şeyle daha gurur duyun Ayyıldızlı bayrağımız ve devletimiz. Türkiye ile de gurur duyun. 

Bölücü terör örgütünün bölge insanı diye bir derdi yok. Sorun ne biliyor musunuz hepimizin sorunu hatta Kürtlerin sorunu terör örgütüdür. İşte bu sorunu aramızdan çıkarıp atacağız. Terörün T'si kalmayıncaya kadar bunlarla mücadelemiz devam edecek.

Bizim en büyük gücümüz terörle mücadelede bize verilen destek. Bu güç bizim yaz demeden kış demeden terör örgtünün üzerine gitmemizi sağlıyor. Birlikte Türkiye olmazsak bölgede yaşananlara bakalım ve başımıza gelebilecekleri düşünelim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.