1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Zigana'da "Eğitim ve Tatbikat Kampı"
Zigana'da "Eğitim ve Tatbikat Kampı"

Zigana'da "Eğitim ve Tatbikat Kampı"

Gümüşhane'nin 2100 rakımlı Zigana Dağı'nda, Doğu Karadeniz illerindeki UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) personeline yönelik "Eğitim ve Tatbikat Kampı" düzenlendi.

A+A-

Erzurum Güncel- Gümüşhane'nin 2100 rakımlı Zigana Dağı'nda, Doğu Karadeniz illerindeki UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) personeline yönelik "Eğitim ve Tatbikat Kampı" düzenlendi.

Erzurum'dan gelen Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerince verilen ve yarın sona erecek eğitimde, 40 kişilik UMKE personeline çığ altında kalan yaralıyı arama ve kurtarma tatbiki olarak anlatıldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi UMKE sorumlusu Serkan Sayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zigana Dağı'nda kar-kış eğitim faaliyetini yürüttüklerini söyledi.

Eğitimlerin kurumlar arası iş birliği çerçevesinde Erzurum AFAD ekibiyle düzenlendiğini belirten Sayar, "Erzurum AFAD'dan gelen ekipler bizlere çığ ve karda arama kurtarma hakkında bilgi veriyor. Olası bir afet durumunda gönüllü arkadaşlarımızla olaya müdahale etmek için bu eğitimi alıyoruz." dedi.

Sayar, eğitimin Sağlık Bakanlığı onaylı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eğitim için en uygun kar ve kış şartları Zigana'da mevcut. Lojistik açıdan da Zigana uygun olduğu için eğitimlerimizi bu bölgede yapıyoruz. Senaryo gereği çığda arama kurtarma üzerine eğitim yapıyoruz. Belli bir parkurda çığ oluşmuş ve çığ altında kalmış bir vatandaşı ilk etapta canlı kurtarmaya çalışıyoruz. Ölü ya da sağ olarak en kısa zamanda çıkarmak için gayret sarf ediyoruz. Doğada hayatta kalmak için yapılan barınaklarla ilgili eğitimlerimiz var."

Gümüşhane UMKE sorumlusu Murat Parlak ise doğada hem hayatı idame ettirme hem de hasta veya yaralıya ulaşma, kurtarma gibi konularda eğitim aldıklarına işaret ederek, eğitimin verimli geçtiğini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.