1. HABERLER

  2. EGE

  3. 12 Ocağa daha ateş düştü!...
12 Ocağa daha ateş düştü!...

12 Ocağa daha ateş düştü!...

Haber Çukurca’dan geldi. Şehit sayısı saat saat yükseldi. Son acı haber 12 şehit, 7 asker yaralı. Türkiye’ye ateş düştü. Ankara ayağa kalktı.

A+A-

Erzurum Güncel-

Haber çukurca’dan geldi. Şehit sayısı saat saat yükseldi. Son acı haber 12 şehit, 7 asker yaralı. Türkiye’ye ateş düştü. Ankara ayağa kalktı. Politikacılar zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Bütün bunların üstüne çukurca’dan Anadolu Ajansı mahreçli öyle bir fotoğraf geldi ki görenlerin içi ezildi, daha da kahrolduk. Hain pusudan delik deşik olmuş, bir kısmı parçalanmış bir zırhlı personel taşıyıcısı bir TIR’a ters yüklenmiş, büyük olasılıkla olay yerinden uzaklaştırılıyordu. Ancak hiçbir yetkilinin aklına bu kahredici görüntünün üzerinin örtülmesi gelmedi. Terör örgütüne müthiş bir propaganda malzemesi verildi. Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih çekirge HURRİYET.COM.TR HABER MERKEZİ'Nİ arayarak, “Onlar örtmedi, bari o fotoğrafın üzerini biz örtelim” önerisini getirdi. Biz de onların yapmadığını yapıp, o fotoğrafın üzerini örttük…

Hakkari’de askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşedikleri mayını infilak ettiren PKK’lı teröristler, bölgeye sevk edilen askerleri pusuya düşürdü. İlk gelen bilgilere göre 11 asker ve 1 korucu şehit oldu, 7 asker yaralandı. Şehitlerden biri Binbaşı, 4'ü uzman çavuş, 6'sı er ve biri korucu.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

HAİN PUSU İŞTE BURADA KURULDU / WEB TV  

KOBRA HELİKOPTERLER BOMBA YAĞDIRIYOR

 

Hakkari-çukurca Karayolunda 11 asker ve bir korucunun şehit, 8 askerin de yaralanmasının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan skorsky helikopterler bölgeye özel eğitimli birlikler indirirken, kobra helikopterler ise teröristleri geçiş güzergahlarına bomba yağdırıyor. Kobraların bomba yağdırdığı dağlardan yükselen dumanlar kameralara yansırken, silah sesleri de çevreden duyuluyor.

 

HAKKARİ-ÇUKURCA KARAYOLU KAPALI

Hava destekli yoğun askeri operasyon nedeniyle Hakkari-Çukurca Karayolu trafiğe kapatıldı. Çukurca yönüne gitmek isteyen araçlar güvenlik bir noktada bekletilirken, aynı noktada 3 ambulansın da hazır beklediği görüldü.

 

ŞEHİT ASKERLER TUGAYDA

Bu arada, şehit olan askerlerin de Hakkari Asker Hastanesi’nden, törenin yapılacağı Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na götürüldüğü belirtildi. Şehit askerler için ilk törenin Tugay Komutanlığı’nda yapılacağı, törenin ne zamanı yapılacağı ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

 

OPERASYONLAR SÜRÜYOR/ WEB TV

 

SINIRA MAYINA DAYANIKLI ASKERİ ARAÇ SEVKİYATI / WEB TV

1,5 AYDA 45 ŞEHİT

01 Temmuz'dan bu yana çıkan çatışmalarda 45 asker şehit oldu.  

ASKER VE KAYMAKAM ADAYINI KAÇIRDI

 

PKK Temmuz ve Ağustos aylarında asker ve bir kaymakam adayını da kaçırdı.

 

09 Temmuz: PKK, Diyarbakır ile Lice İlçesi karayolunun 68’inci kilometresindeki Gömeç Köyü yol ayrımında özel araçları ile seyahat eden Lice’deki 2’nci Mekanize Tugay Komutanlığı’nda görevli 1 astsubay başçavuş, 1 uzman çavuş ve Bingöl’ün Genç İlçesi’nde görevli 1 sağlık teknisyenini kaçırdı.

 

14 Temmuz: Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında kaçırılan 2 asker ve bir sağlık teknisyenini arayan askerlere yapılan saldırıda 13 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı

 

12 Ağustos: Diyarbakır karayolunu kesen bir grup PKK’lı terörist, Kaymakam adayı 30 yaşındaki Kenan Erenoğlu ile Mardin’deki birliğinden izinli olarak memleketi Bulanık’a gitmekte için yola çıkan er, 21 yaşındaki Aykut Çelik’i kaçırdı

 

16 Ağustos: Terör örgütü, Hakkâri Vali Yardımcısı Edip Çakıcı'ya mayınlı tuzak kurdu. Çukurca'ya giden Edip Çakıcı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.