1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 147 günlük vekiller kıyak emeklilik istiyor!
147 günlük vekiller kıyak emeklilik istiyor!

147 günlük vekiller kıyak emeklilik istiyor!

2015’te düzenlenen iki genel seçim arasında görev yapan vekillerin emeklilik haklarından yararlanmak için kulise başladığı 147 günlük vekiller, emekli aylığı istediği ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Milletvekillerine tanınan emeklilik haklarından yararlanabilmek için en az iki yıl süreyle vekillik yapmak gerekiyor. Yani 7 Haziran 2015 seçimlerinde vekil seçilip 1 Kasım 2015’te Meclis’e giremeyenler bu haktan yararlanamamıştı.

Bu dönemde 147 gün vekillik yapanlar, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasa teklifinde kendileri için düzenleme eklenmesini istiyor.

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre bu dönemde vekillik yapanlar EYT ile ilgili yasa teklifine ek yapılması için kulise başladı.

Haberde bu vekillerin emekli aylığıyla ilgili ‘can güvenliği’ esprisi yaptığı da aktarıldı: ”Söz konusu eski vekiller, yaşadıkları sürece kendilerine emekli vekil aylığı verilmezken ölümleri halinde eş ve çocuklarına verilmesindeki çelişkiye dikkat çekerek, ‘Can güvenliğimiz yok. Eşlerimiz için ölümüz canlı olmamızdan daha değerli’ şeklinde espri yapıyorlar.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.