1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. 16 yıl geçti, sis perdesi kaldırılmadı
16 yıl geçti, sis perdesi kaldırılmadı

16 yıl geçti, sis perdesi kaldırılmadı

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, 16 yıl önce öldürülen gazeteci, yazar Hrant Dink için, 19 Ocak Perşembe günü öldürüldüğü Agos Gazetesi önündeki anmaya tüm yurttaşları davet etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Gazeteci, yazar Hrant Dink, Agos Gazetesi'nin genel yayın yönetmeliği görevini yürütüyordu. 19 Ocak 2007 tarihinde saat 15.00 sıralarında İstanbul'un Şişli ilçesinde çalıştığı Agos Gazetesi'nin önünde silahlı saldırı sonucunda katledildi. Öldürüldüğünde 52 yaşındaydı.
Dink'i öldüren katil Ogün Samast, cinayetin ardından Samsun'da Trabzon'a gitmek üzereyken yakalandı. Cinayeti işlediği sırada 17 yaşında olması nedeniyle çocuk mahkemesinde yargılandı ve 22 yıl 10 ay hapis cezası aldı.

Dink cinayetinin azmettirici olan Yasin Hayal da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.
Dink'in öldürülmesinin üzerinden tam 16 yıl geçti.

HDP Milletvekili Garo Paylan, Dink cinayetinde hala sis perdesinin kaldırılmadığını kaydetti. Paylan, “Hrant Dink, organize bir cinayet ile katledildi. Cinayetin yapı taşları maalesef bu memlekette döşendi. Hala ‘öldür’ diyenler yargılanmadı” dedi.

'İktidar karanlık yoluna devam ediyor'

Dink’in katledilmesinin ardından açılan davanın Türkiye için ‘bir arınma davası” olabileceğini ifade eden Paylan, “Eğer Hrant Dink cinayeti ile yüzleşilebilseydi, adaleti bulunsaydı daha sonra pek çok cinayet engellenebilirdi. Çünkü cezasız kalan suçlar tekrarlar. Hrant Dink cinayeti aydınlatılamaması ve cezasız kalması nedeniyle bugün devletin derinliklerinde o karanlık aynen yoluna devam ediyor. Provokasyonlar hazırlıyor. Hepimizi birbirimize düşüyor. Hrant Dink cinayeti davası bir arınma olabilirdi. Ama iktidar o yoldan vazgeçtiği için o karanlık yoluna devam ediyor” sözleriyle iktidarı eleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.