1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 18 Temmuz'da yeni sayfa açılacak
18 Temmuz'da yeni sayfa açılacak

18 Temmuz'da yeni sayfa açılacak

“18 Temmuz'da her şey yenilenecek. Türk futbolunda aklı selimin; sağduyunun, bilginin, iletişimin, iş birliğinin yükseldiği bir dönemin başlangıcı olacak. Türk futbolunda yeni yükselişin miladı olacak.”

A+A-

Gazete Güncel- TFF Başkan Adayı Servet Yardımcı, başkan yardımcısı olarak yönetimine almayı planladığı İşinsanı Cemil Kazancı'yla basın buluşması gerçekleştirdi. Yardımcı, futbol kamuoyuna şu mesajları verdi: "18 Temmuz'da yapılacak TFF seçimi olağan bir seçim değil, olağanüstü bir seçim. Maalesef futbolumuzun tüm paydaşları, Türk futbolunun içine düştüğü şartlardan, olaylardan ve en önemlisi futbolun gidişatından memnun olmadığı için TFF yönetimi olağanüstü seçim almak zorunda kalmıştır. 18 Temmuz'da inanıyorum ki Türk futbolu için yeni bir sayfa açılacaktır. Türkiye her alanda kendi sorunlarını kendi içinde çözebilecek bilgiye ve tecrübeye sahiptir.

UEFA VE FIFA'DAKİ GİBİ ÇÖZECEĞİZ

18 Temmuz'da Türk futbolunda aklı selimin, sağduyunun, bilginin, iletişimin, işbirliğinin yükseldiği bir dönemin başlangıcı olmalıdır. 18 Temmuz'dan sonra Türk futbolunda her şey yenilenecek. Dünyada ve Avrupa'da var olan sistemler ülkemizde de hayata geçirilecektir. Seçimde futbol ailesinin değişim yönünde oy kullanacak her bir ferdi futbolda yeni bir yükselişin başlangıcına imza atacaktır. Biz dünyada ve Avrupa'da nasıl sorunları çözüyorsak, FIFA'da ve UEFA'da futbolu yönetirken hangi çözümleri üretiyorsak aynı kuralları, bilgi birikimi konusunda uzman arkadaşlarla Türkiye'de inşa edeceğiz.

ZİHNİYET DEĞİŞİMİ YAPACAĞIZ

Futbolda güvensizliği oluşturan nedenlerin başında MHK'nın yapısal sorunları gelmektedir. Kurul yönetimi, hakem ve gözlemci sistemi, statü ve talimat sorunları, başlıca sorunlu konulardır. Sonu gelmeyen, belki çıkış noktası bile unutulmuş kavgalar, nefret söylemleri, fiili saldırganlık, çözülemeyen konular, rekabet etmek yerine husumet eden bir futbol iklimi son bulmalıdır. Türk futbolunda değişmesi gereken sadece bir yönetim değil, zihniyettir. Ben bu değişimi başarmak için yola çıktım. Futbolumuzu bugünlere getiren yanlış ne varsa tümünü değiştireceğiz.

YERLİ VE MİLLİ OLMALI

YARDIMCI: "Yabancı kuralını devamlı değiştirdik. Herkes yoruldu. Başa geldikten sonra bu konuyu daha bilimsel ve sistemsel bir şekilde masaya yatırmamız lazım. Ben yerli ve milli düşünüyorum. Sahada bizim çocukların daha fazla yer almasını istiyorum

HEDEF DÜNYA KUPASI

YARDIMCI: "İstanbul, UEFA için de çok önemli. Bildiğiniz gibi, Türkiye adına çok önemli bir başarıya daha imza attık; 2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi Finali'ni İstanbul'a kazandırdık. EURO 2032 ev sahipliği sayesinde, diğer şehirlerimizi de, kültürü, tarihi ve mutfağıyla dünyaya tanıtma fırsatını yakalayacağız. Yeni bir hedefi miz daha olmalı; FIFA Dünya Kupası organizasyonunu ülkemize kazandırmak."

AKŞAM SPOR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.