1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2. el otomobil satışında yeni dönem!
2. el otomobil satışında yeni dönem!

2. el otomobil satışında yeni dönem!

2. el otomobil satışında yeni dönem başlıyor. Şişirilmiş fiyatlarla ikinci el araç satışının önüne geçmek için sıfır alınan araçlarının satışına sınırlama getirilmesi gündemde. İşte detaylar...

A+A-

Erzurum Güncel- Otomotiv sektöründe özellikle sıfır araç konusunda sıkıntılar yaşanıyor. 2'nci el oto piyasası da bu sıkıntıdan dolayı yüksek fiyat sorunu ile karşı karşıya. Bunun önüne geçmek yeni bir düzenleme gündemde. İşte detaylar...

Sektör temsilcisi Muhammet Ali Karataş, "Bir otomobil ne kadar fazla el değiştirirse o kadar fiyat artar. Türkiye'de her 30 kişiden bir kişi ikinci el araç ticaretine öyle ya da böyle yıl içerisinde dokunduğunu görüyoruz" dedi. Bu durum salgınla başlayan süreçte çokça yaşandı. Sıfır araç bulunmaması nedeni ile bayilerden alınana araçların satışı, 2'nci el sıfır olarak yapıldı. Şişirilmiş fiyatlarla ikinci el araçlar sıfır araçlardan pahalıya satıldı. Bunun önüne geçmek için sıfır alınan araçların satışına kısıtlama getirilmesi gündemde.

Bireysel alımlara yönelik planlanan bu kısıtlama otomobil ticareti yapan şirketler için halihazırda uygulanıyor. Karataş, "Gelen açıklama ilk altı ay ya da 5000 km'nin de olması kaydıyla bu otomobilin satılmaması yönündeydi. Filo alımlarında zaten ya da indirimli satışlarda 10.000 km ya da 6 ay satılamaz maddesi zaten var. Biz kurumlar şirketler olarak otomobil aldığımız zaman hem kiralama faaliyetleri için hem de şirket içi alımlarda yüksek adetli alımlarda böyle bir geçerlilik var" diye konuştu.

Gündemde olan satış kısıtlaması ile karaborsanın önüne geçilmesi hedefleniyor. Muhammet Ali Karataş, "Karaborsa piyasasının oluşmasına engel olmasına daha doğrusu teşkil etmek amacıyla bir karar alındığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

CCN Türk

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.