1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. 2019'da Sekmen mi, gölge adaylar mı?
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

2019'da Sekmen mi, gölge adaylar mı?

A+A-

 

"Ben de aday adayıyım" diyen yok, ama siyaset kulislerinde adaydan geçilmiyor!

Sahada yoklama başladı 

 

Anayasa'ya göre erkene alınması ya da ertelenmesi söz konusu olmayan yerel seçimler için şimdiden aday kazanı kaynamaya başladı! 2019'un Mart ayında yapılacak olan belediye seçimlerinde fire vermek istemeyen AK Parti, bir yıl öncesinden başlayarak saha yoklamaları yapıyor. Bu çerçevede il ve ilçe bazında adeta temayül yoklamaları yapan AK Parti genel merkezi, mevcut başkanları ve muhtemel aday adaylarını mercek altına aldı.

 

İbre, Sekmen'i gösteriyor 

 

Kurulduğu günden buyana AK Parti'ye artarak süren bir destek veren Erzurum, siyaset kulislerinin yakın takibe aldığı bir şehir. Herkesin cevabını merakla beklediği soru ise şu: AK Parti 2019 yerel seçimlerinde Erzurum,  büyükşehirde Mehmet Sekmen'le mi devam edecek, yoksa yeni bir yüzle mi seçmen karşısına çıkacak? Bu soruya kimsenin kesin bir cevap vermesi elbette ki mümkün değil. Çünkü, bu hususta son sözü Erdoğan söyleyecek. Ancak yapılan anketlere ve mevcut şartlara bakarak bir tahminde bulunacak olursak, AK Parti'nin 2019 seçimlerinde Erzurum büyükşehir belediye başkan adayı, kuvvetle muhtemel ki Mehmet Sekmen'dir.

 

Komplo teorileri tek tek çöktü 

 

Recep Akdağ'dan tutunuz Mustafa Ilıcalı'ya, İdris Güllüce'den Ali Korkut'a kadar onlarca ismin dolaşımda olduğu "muhtemel adaylar" sürecinde, her ne kadar hiç bir isim öne çıkmış yahut  da "ben bu yarışta olacağım" demiş değilse de, siyaset simsarları şimdiden bir çok isim üzerine "gelecek" hesapları yapmaya başladı bile... Malum, siyasette 24 saat çok büyük bir zamandır, öyle ki 24 saat içerisinde 24 defa yeni planlar yapılır, yeni denklemler kurulur. Bugüne kadar ismi etrafında onlarca kez komplo senaryoları üretilen Sekmen, her seferinde bir çok "hesap"ı boşa çıkarıp ayakları üstüne durmayı başardı. Bana öyle geliyor ki 2019 yerel seçimlerinde Erzurum'un büyükşehir başkan adayı Mehmet Sekmen'den başkası değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum