1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. 2023'te heyecanlandıracak en iyi oyuncu-yönetmen eşleşmesi
2023'te heyecanlandıracak en iyi oyuncu-yönetmen eşleşmesi

2023'te heyecanlandıracak en iyi oyuncu-yönetmen eşleşmesi

Ortak bir vizyonu gerçekleştirme arzusu, bir şekilde bir filmin oyuncu kadrosunu ve ekibini yalnızca bireysel olarak en iyi işleri yapmaya değil, aynı zamanda birbirlerinde mümkün olan en iyi performansları ortaya çıkarmaya yönlendirir.

A+A-

Erzurum Güncel- Hiçbir ilişki, en etkili oyuncu-yönetmen ikilisi arasındaki bağ kadar bu dinamiğin önemini örneklemez. IndieWire'ın meraklandıran oyuncu-yönetmen işbirliğine mutlaka göz atmalısınız.

Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio, "Killers of the Flower Moon" için yeniden bir araya geliyor. Ayrıca Greta Gerwig ve Margot Robbie "Barbie"yi ortaya çıkarıyor, Cillian Murphy nihayet bir Christopher Nolan filminde başrol alıyor... IndieWire'dan Samantha Bergeson, 2023'ün heyecanlandıran oyuncu-yönetmen eşleşmesini derledi.

Martin Scorsese ve Leo DiCaprio, "Killers of the Flower Moon"

Şimdiye kadar, Martin Scorsese ve Leo DiCaprio bir kısa film, 2015 yapımı "Audition" ve beş uzun metrajlı film üzerinde işbirliği yaptı: "Gangs of New York", "The Aviator", "The Departed", "Shutter Island" ve "The Wolf of Wall Street." David Grann'in aynı adlı kurgusal olmayan kitabından uyarlanan "Killers of the Flower Moon", 1920'lerde Oklahoma'nın Osage halkı arasındaki gizemli ölümlere odaklanan bir FBI cinayet soruşturmasını anlatıyor.

Scott Beck/Bryan Woods ve Adam Driver, "65"

"A Quiet Place"in ortak yazarları, yapımcılığını "Evil Dead"in beyni Sam Raimi'nin üstlendiği ilk yönetmenlik denemeleri için Adam Driver ile birlikte çalışıyor. "65", milyonlarca yıl önce Dünya'ya düşen ve tarih öncesi yırtıcı hayvanlara karşı savaşmak zorunda kalan bir uzay pilotunu konu alıyor.

Ari Aster ve Joaquin Phoenix, "Beau Is Afraid"

Joaquin Phoenix, Ari Aster'ın üçüncü uzun metrajlı filmi "Beau is Afraid"in başrolünde... Tüm zamanların en başarılı girişimcilerinden birinin onlarca yıllık portresini izleyeceğimiz filmde, paranoyak bir adam, destansı bir yolculuğa çıkıyor.

Ridley Scott ve Joaquin Phoenix, "Napolyon"

Phoenix için bir başka büyük yıl 2023. "Beau is Afraid"in ardından, Akademi Ödüllü oyuncu "Napolyon"da ikinci bir başrolü üstlenecek hem de Ridley Scott'ın kötü şöhretli Fransız militarist ve imparator hakkındaki destansı tarihi dramasında!

Brandon Cronenberg ve Mia Goth, "Infinty Pool"

2022'nin çok konuşulan yıldızı Mia Goth, "İnfinty Pool" için Brandon Cronenberg ile bir araya geldi. James ve Em Foster, kurgusal La Tolqa adasında her şey dahil bir plaj tatilinin tadını çıkarırken, ölümcül bir kaza tatil beldesinin hazcılık turizmi, pervasız şiddet ve gerçeküstü korku alt kültürünü ortaya çıkarır.

Christopher Nolan ve Cillian Murphy, "Oppenheimer"

Nolan ve Murphy, Murphy'nin "Başlangıç", "Dunkirk" ve "Kara Şövalye" üçlemesinin üç bölümünde yer almasıyla birlikte pek çok kez birlikte çalıştı. Yine de "Oppenheimer", uzun süreli işbirliklerine, ortaklıklarını daha iyi netleştirmeleri için bir fırsat sunuyor. Murphy nihayet Nolan'ın son filminde J. Robert Oppenheimer olarak yer alıyor, yani atom bombasının babası olarak bilinen fizikçi!

David Fincher ve Michael Fassbender, "The Killer

Üretken David Fincher başka bir kara gerilimle geri döndü. Film, Fransız yazar Matz ve sanatçı Luc Jacamon'un "The Killer" çizgi romanlarından uyarlandı. Filmde Michael Fassbender, isimsiz suikastçıyı oynuyor.

Denis Villeneuve ve Austin Butler, "Dune Part II"

En İyi Erkek Oyuncu adayı Austin Butler, kötü karakterlerden biri olarak "Dune" evrenine katılıyor. Denis Villeneuve'ün Frank Herbert'in bilimkurgu destanına dair hâlâ gelişmekte olan uyarlamasında rol alan Florence Pugh, Christopher Walken ve Léa Seydoux ile geri dönen oyuncular Timothée Chalamet ve Zendaya ile bu büyük yapımın içinde!

Wes Anderson ve Tom Hanks, "Asteroid City"

"Asteroid City" iki efsane arasındaki ilk işbirliğini işaret ediyor. Filmin resmi açıklaması şöyle: "Set 1955 dolaylarında kurgusal bir Amerikan çöl kasabasında ve Junior Stargazer kongresinde geçen film, ülkenin dört bir yanından öğrencileri ve velileri akademik rekabet, dinlenme, eğlence, komedi, drama, romantizm ve daha fazlası için bir araya getiriyor.

Greta Gerwig ve Margot Robbie, "Barbie"

Noah Baumbach ile birlikte yazılan Greta Gerwig'in "Barbie" filminde iki efsanevi sinema sarışını, "Little Women" (2019) yönetmeni ve başrol oyuncusu Margot Robbie, Mattel'in en tanınmış oyuncak bebeğine üst düzey bir yorum getirmek için bir araya geliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.