1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. 22’si çocuk, 26 ölü!
22’si çocuk, 26 ölü!

22’si çocuk, 26 ölü!

ABD'nin Coonecticutt eyaletine bağlı Newton kentinde, Sandy Hook İlkokulu'na silahlı saldırıda bulunuldu

A+A-

Erzurum Güncel- ABD, dün ülkenin en büyük okul katliamlarından birini yaşadı. önce babasını sonra sevgilisini öldüren 20 yaşındaki cani, ardından annesinin öğretmenlik yaptığı ilkokulu bastı. Annesi dahil 29 kişiyi öldüren üç silahlı çılgın, son kurşunu kafasına sıktı, kurbanların 22’si 4 -5 yaşındaki çocuklar.

ABD’nin en küçük eyaletlerinden Connecticut, dün sabah 09.40’ta tüyler ürperten bir okul baskınına sahne oldu. Newtown bölgesindeki Sandy Hook isimli ilkokulu basan Adam Lanza isimli 20 yaşındaki silahlı genç, 29 kişiyi öldürdükten sonra ölü olarak ele geçirildi. Saldırıda ölenlerden 22’sinin çocuk olduğu belirtildi. Yetkililer, polisin olay yerine gelmesinin ardından çıkan çatışmada vurulan genç saldırganın bir Bushmaster otomatik tüfek, bir Sig Sauer ve bir Glock tabancasının olduğunu açıkladı. Saldırıda en az 3 kişinin yaralandığı belirtildi.

8 yaşında dehşeti yaşadı

8 yaşındaki bir öğrenci CBS televizyonuna yaşadığı dehşeti şöyle anlattı: “Sınıfıma doğru yürüyordum. Kurşunların koridorda uçuşmaya başladığını gördüm. O an öğretmenim beni hemen sınıfa çekti ve bu şekilde hayatta kaldım.”



önce baba sonra anne

Polis, ikinci bir saldırgan ihbarı aldıklarını ve kırmızı renkli bir panelvan araç aradıklarını duyurdu. Hemen sonrasında ormanlık alanda kamuflajlı bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Güvenlik yetkilileri saldırıda okul müdürü ve psikoloğunun da hayatını kaybettiğini, saldırganın 100’den fazla kurşun attığını açıkladı. Olayın ardından bölgedeki tüm okullara giriş çıkışlar yasaklandı. Eğitim ve öğretime bölge genelinde ara verildi. öğrenciler, polis ekiplerinin koruması altında okullardan tahliye edildi ve aileleriyle güvenli bir bölgeye götürülmelerinin ardından biraraya geldi.



Sevgilisini de öldürdü

ABD basını, katliamı gerçekleştiren kişinin 650 çocuğun eğitim gördüğü okuldaki kadın öğretmenlerden birinin oğlu olduğunu yazdı. New Jersey’deki evlerinde önce babasını öldüren cani, daha sonra kız arkadaşını ve onun arkadaşını da öldürdü. Sonra da okula giderek kendi annesini de katliamda vurdu. ölenlerin çoğunun 4-5 yaşındaki ana sınıfı öğrencileri olduğu belirtiliyor. üzerinden 24 yaşındaki ağabeyi Ryan’ın kimliği çıkan saldırganın daha sonra 20 yaşındaki kardeşi Adam Lanza olduğu anlaşıldı.

O SİLAHI NASIL ALDI?

Polis saldırıda 223 kalibrelik Bushmaster marka otomatik tüfek kullanıldığını açıkladı. ABD’de bu tür silahları 21 yaşını aşan herkes rahatça satın alabiliyor. Ancak ilk haberlerde polisin saldırganın 20 yaşında olduğunu açıklaması nedeniyle bu silahın nasıl olup da bir gencin eline geçtiği tartışma yarattı. Daha sonra 20 yaşındaki saldırgan Adam Lanza’nın silahları 24 yaşındaki ağabeyi Ryan’ın kimliğiyle aldığı ortaya çıktı.

'ABD'de okula saldırı: 27 ölü!'video için tıklayın


Kıyamet 2 haftaya kopsun istiyorum!

Okul katliamını yapan ve ağabeyi Ryan’nın kimliğini ve twjitter hesabını kullanan Adam Lanza’nın, twitter hesabından son 1 ayda bu sonun yaklaştığı gösteren tweet’ler gönderdiği ortaya çıktı.

4 Kasım: Ailemden nefret ediyorum.

12 Kasım: Dünya ben olmadan gerçekten daha güzel bir yer olurdu... Depresyonda falan değilim ama gerçekten böyle hissediyorum.

1 Aralık: En çok önemsediğin kişinin seni hiç takmaması ne kötü.

3 Aralık: En iyi arkadaşımı geri istiyorum. Neden her şey değişmek zorunda?

3 Aralık: Gerçekten kıyamet 2 hafta içinde kopsun istiyorum.

1 Aralık: Hayatımda bana değer veren herkesi kaybettiğimi hissediyorum.

11 Aralık: çevremde çok fazla ‘kaltak’ var.

ABD’deki 3’üncü büyük katliam

2007: Virginia Tech üniversitesi (32 ölü):


Virginia Polytechnic Enstitüsü ve Devlet üniversitesi’nde Seung-Hui Cho adlı öğrenci, iki saat arayla iki saldırı yaptı. Daha sonra intihar eden Cho’nun saldırılarında 32 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı. Katliamı yapan Cho’nun psikolojik sorunları olduğu ortaya çıktı.

1999: Columbine Lisesi

(13 ölü): Colarado eyaletinde Eric Harris ve Dylan Klebold adlı öğrencilerin ateş açması sonunda 12 öğrenci ve bir öğretmen hayatını kaybetti,

21 öğrenci yaralandı. İki öğrencinin de toplum ve okuluna karşı ciddi nefreti vardı.

1966: Teksas üniversitesi (16 ölü): Charles Joseph Whitman’ın üniversite kampüsü çevresinde ateş açması sonucu 16 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.

1927: Bath Okulu faciası (45 ölü): ABD’deki bir okul kampüsünde yaşanan en büyük katliamdı. Okul inşaatı için toplanan emlak vergisine sinirlenen Andrew Kehoe adlı Amerikalı, okulda 3 kez bomba patlattı. 38 ilkokul öğrencisi, iki öğretmen ve dört yetişkin ile Kehoe’nin kendisi olmak üzere 45 kişi öldü.




Obama ağladı

ABD Başkanı Barack Obama, okul baskınıyla ilgili Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında ağladı. Sözlerine hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başlayan Obama, “Bugün kalplerimiz kırık. Bu gece Michelle, ben ve tüm Amerikalılar, çocuklarımıza daha sıkı sarılıp, onları ne kadar sevdiğimizi söyleyeceğiz ama Connecticut’taki kurbanların aileleri bunu yapamayacak” dedi.



‘Lanet olsun katil ben değilim!’

ABD güvenlik yetkilileri, saldırganın adını Ryan Lanza olarak açıklayınca herkes, sosyal paylaşım sitelerinden katilin fotoğrafını aradı. Facebook’ta katliamın yapıldığı bölgede yaşayan Ryan Lanza’nın fotoğrafları hemen ‘işte katil’ başlıklarıyla ABD basınının sitelerinde yer aldı. Ancak dakikalar sonra ölü ele geçirildiği açıklanan saldırgan Face-book’tan ‘Lanet olsun katil ben değilim’ diye mesaj yazdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.