1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 23 Yıl Oldu... Ahmet Kaya 23 yıl Önce Bugün Yaşama Veda Etti
23 Yıl Oldu... Ahmet Kaya 23 yıl Önce Bugün Yaşama Veda Etti

23 Yıl Oldu... Ahmet Kaya 23 yıl Önce Bugün Yaşama Veda Etti

Ardında ölümsüz eserler bıraktı, sesiyle, sözüyle, besteleriyle her yaştan, her görüşten insanın duygusuna dokunabildi. Bugün albümleriyle, şarkılarıyla Türkiye’de bir döneme damga vurmuş özgün müziğin en büyük ustalarından Ahmet Kaya’nın 23’üncü ölüm yıl

A+A-

Erzurum Güncel- Sanatçı Ahmet Kaya'nın Fransa'nın başkenti Paris'te vefat etmesinin üstünden 23 sene geçti.

Altı yaşında babasının hediye ettiği bağlama ile müziğe tutunan Kaya, yaşamı boyunca bir daha hiç bu tutkusundan vazgeçmedi. Kaya, kendine has sesi, müzik tarzı ve şarkı sözlerindeki derinlikle özgün bir dinleyici kitlesine ulaştı. Kaya, yaşamı boyunca 22 albüme imza attı.

s.webp

11 Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği ödül töreninde en iyi sanatçı ödülünü alırken ‘Karwan’ isimli bir Kürtçe şarkı yapacağını duyurmuştu.

ahmet-kaya-tambur.webp

Konuşması sonrasında saldırıya uğrayan Kaya, eşi Gülten Kaya ile birlikte zorlukla salonu terk edebilmişti. Olay sonrası Fransa’ya yerleşen Kaya, ‘Hoşçakal Gözüm’ isimli albümünün kayıtlarını yaparken, 16 Kasım 2000’de Paris’te kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Kaya, yaşamını yitirdikten sonra yüzlerce ödüle layık görüldü. Usta müzisyen hâlâ milyonlarca dinleyici kitlesine sahip sanatçılar arasında gösteriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.