1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. 26 ilde mahrem imamlarına operasyon:
26 ilde mahrem imamlarına operasyon:

26 ilde mahrem imamlarına operasyon:

Dev operasyon için düğmeye basıldı, Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda gözaltı haberi geliyor...

A+A-

Erzurum Güncel-  Konya merkezli 26 ilde FETÖ'nün TSK mensuplarına 'mahrem imamlık' yaptığı öne sürülen 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Çanakkale merkezli 15 ilde de 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İçişleri Bakanı Soylu, 13 Kasım'da FETÖ'ye karşı çok önemli bir operasyon yapılacağı söylemişti.

Dev operasyon için düğmeye basıldı, Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda gözaltı haberi geliyor...

 

Konya merkezli 26 ilde FETÖ'nün TSK mensuplarına 'mahrem imamlık' yaptığı öne sürülen 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

 

Daha önce gözaltına alınan örgüt mensubu askeri personel ve bu personele 'mahrem imamlık' yaptığı tespit edilen kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda belirlenen 50 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Konya merkezli 26 ilde belirlenen adreslere operasyon başlattı.

ÇANAKKALE MERKEZLİ 15 İLDE BASKIN

Çanakkale merkezli 15 ilde de FETÖ askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı verildi, Çanakkale dahil 15 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Haklarında yakalama kararı verilenler arasında bir yarbay, üç üsteğmen, bir yedek subay, 8 astsubay ve 8 uzman çavuşun bulunduğu öğrenildi.

KKK'YA DA OPERASYON

Ankara'daki FETÖ soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 32'si muvazzaf 36 askerle 1 mahrem imam hakkında gözaltı kararı verildi.

 

İSTANBUL MERKEZLİ 17 İLDE BASKIN

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığ'ınca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 54 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

 

Gözaltı talimatını alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eş zamanlı olarak 17 ilde başlattığı operasyonda, şu ana kadar 28 şüpheliyi yakaladı.

Şüphelilerden 2'sinin emekli albay, 1'inin muvazzaf yarbay, 2'sinin meslekten ihraç binbaşı, 9'unun üsteğmen (5 muvazzaf, 4 ihraç), 4'ünün meslekten ihraç teğmen, 30'unun astsubay (25 muvazzaf, 3 ihraç, 2 emekli), 4'ünün meslekten ihraç askeri öğrenci olduğu belirtildi.

Hakkında gözaltı kararı verilenler arasında 31 muvazzaf asker bulunuyor. 17 şüpheli ise daha önce çıkarılan KHK ile meslekten ihraç edilmişti.

 

BAKAN SOYLU İŞARET ETMİŞTİ

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 13 Kasım'da FETÖ'ye karşı çok önemli bir operasyon yapılacağı söylemişti.

 

Van'da konuşan Soylu şunları kaydetmişti: "FETÖ'ye önümüzdeki günlerde çok önemli bir operasyonla daha geliyoruz, arkadaşlarımız hazırlıklarını yapıyor. Bu müsibetleri, bu ülkenin üzerinde kötü bir emel düşünmeyene kadar kazımaya kararlıyız. Burada şahsımızın olup olmaması çok önemli değildir. millet bu kararı vermiş. Hiç kimse aman bu adamlar değişir de başkaları gelir, bu mücadele biter diye beklemesin. Bu mücadeleyi bu milletin evlatları sonuna kadar sürdüreceklerdir."

ÇANAKKALE/AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.