1. HABERLER

  2. EGE

  3. 35 ölümde şok iddia
35 ölümde şok iddia

35 ölümde şok iddia

35 vatandaşın öldüğü faciada istihbarat hatası mı var? TSK, 'çeşitli kaynaklardan alınan istihbarat' göndermesi yaptı. Gözler MİT'e çevrildi. TSK, Fehman Hüseyin'le yanıldı mı? İşte o iddialar?

A+A-
Erzurum Güncel- Zaman Gazetesi dün sabah Şırnak Uludere'de gerçekleşen olayın ardından ilginç bir iddia ortaya attı. İşte o haber;

Ortasu, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı bir sınır köyü.

Etrafı dağlarla çevrili köy, terörden dolayı büyük mağduriyetler yaşamış. 980 nüfuslu köyün tamamı akraba. Goyan aşiretine mensup olan köylülerin geçim kaynağı koruculuk maaşı ve kaçakçılık. Hemen her evde koruculuk yapan bir kişi var. Köyde devletin silahını taşıyan, askerle operasyona çıkan 80 korucu bulunuyor. Bunların çocukları da kaçakçılık yapıyor. Büyükler korucu olduğu için kaçağa, 16-18 yaşındaki gençler gidiyor.

Gülyazı ve Ortabağ'da da durum farklı değil. çoğunluğu amca çocuğu olan gençler, her zaman yaptıkları gibi çarşamba günü yine sınırı geçerek Kuzey Irak'a geçti. Mazot başta olmak üzere birtakım malları Türkiye'ye getirip satacaklardı. Yıllardan beri baba ve dedelerinin kullandığı yollardan geçiyorlardı. Her kaçakçının yanında 2 katır vardı. Mazotları katırlara yükleyen 50 civarında köylü, Türkiye'ye doğru yola çıktı. Saat 20.00 sularında sınırdan geçerek köye ulaşacaklardı. Her zamanki gibi 5-6 kaçakçı genç birlikte hareket ediyordu. Saat 18.30 sularında ilk grup sınıra yaklaştığında köyde gözetleme yapan akrabaları kendilerini uyardı: "Asker geçiş yolunu tuttu, dikkat edin!" Yakalanmaktan korkan gençler, sınırın Irak tarafında beklemeye başladı. Saatler ilerledikçe Ortasu'nun yaklaşık 3 kilometre ilerisinde bekleyenlerin sayısı artıyordu. 3 saat içinde sayı 50'yi bulmuştu. Bu sırada gökyüzünde jetlerin sesi duyulmaya başlandı. Grubun, Türkiye'ye sızmaya çalışan teröristler olduğunu değerlendiren F-16'lar bölgeye bomba yağdırmaya başladı.



Feryatlarla bomba sesleri birbirine karıştı. Bazıları kaya diplerine saklanmaya çalışıyor, bazıları Irak'a doğru koşuyordu. Jetlerin sesini duyan ve gençlerin kaçağa gittiğini bilen köylüler, büyük bir felaketle karşı karşıya kaldıklarını anlamıştı. Bomba sesleri kesilince sınıra doğru koştular. Manzara korkunçtu. Her taraf cesetlerle doluydu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.