1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. 350 bin misafir 600 milyon gelir
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

350 bin misafir 600 milyon gelir

A+A-

Palandöken kayak sezonunu açtı…

Güldür Güldür Şov gibi komedi programlarında bile aleyhinde algı operasyonu yapılmasına rağmen Palandöken zirvedeki yerini koruyor.

350 bin misafir 600 milyon gelir

Artık dünyanın sayılı kayak ve kış sporları merkezleri arasında sayılan Palandöken, pandemi ve ekonomik sorunlara rağmen bu kış için de ümitvar.

3 BİN YATAK

Palandöken’de toplam 7 otel ve yaklaşık 3 bin yatak bulunuyor. 2011 Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları’na ev sahibi olmasıyla adını dünya genelinde duyuran Palandöken, gerek otellerinin kalitesi, gerek uzun pistleri ve gerekse sunduğu nitelikli hizmetle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

TALEP UMUTLARI ARTIRDI

Gazeteniz Palandöken, bu kış için Palandöken Kayak Merkezi’nin nasıl bir rota izleyeceğini ve hedeflerinin neler olduğunu araştırdı. Ortaya şöyle bir tablo çıkıyor: Bu kış Palandöken’e tahminen 350 bin misafir gelecek. Bu misafirler, ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Karadeniz’den; ancak az da olsa yabancı misafir rezervasyonu da var.

UÇAK SEFERLERİ YILDIRICI OLDU

Dünya genelinde etkili olan ve hemen hemen bütün devletlerin dengesini bozan Kovid-19 yüzünden birçok ülke belli merkezler dışında her şehre doğrudan uçak seferi düzenlemiyor. İşte bu uygulama, Erzurum Palandöken’i ciddi biçimde olumsuz yönde etkiliyor. Çünkü turist, aktarmalı uçuşlardan uzak durmaya çalışıyor.

YERLİ TURİST, “PALANDÖKEN” DEDİ

Bu küresel gerçeğe rağmen Palandöken iç piyasada istediği rağbeti bu kış için de görecek gibi duruyor. Çünkü yapılan ön kayıtlar, Palandöken’in en az 300-350 bin misafir ağırlayacağına işaret ediyor. Bu sayıda bir misafir topluluğunun, Erzurum ekonomisi için yaklaşık 600 milyon liralık bir gelir olduğu anlamına geliyor.

ÇOK EKSİĞİMİZ VAR

Pekii Palandöken, dünya ölçeğinde kayak ya da kış turizm merkezi olmayı başardı mı? Ne yazık ki cevap “hayır”. Çünkü küresel ölçekteki kayak merkezleri, kayak ve kış sporları aktivitelerinin yanı sıra misafirlerine onlarca alternatif sunuyor. Dolayısıyla Palandöken sahip olduğu doğal şartların avantajı ile adını dünya listesine yazdırmayı başardı, ama daha alması gereken çok yol var.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.