1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. 38 işçi işten çıkarıldı mı?
38 işçi işten çıkarıldı mı?

38 işçi işten çıkarıldı mı?

Evrensel'den şok iddia. Evrensel gazetesinde yer alan haberde 38 işçinin işten atıldığı belirtildi. Üniversite ise iddiaları yalanladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Evrensel gazetesinde yer alan iddiaya göre,  şu ifatelere yer verildi: Bizler daha önce Erzurum Atatürk Üniversitesi mali işler daire başkanlığında çalışan 38 işçiyiz. Aramızda 10, 15 ve 22 yıldır çalışan kadrolu işçiler de vardı. Sendikaya üye olmamız söylendiğinde, 38 kişi üye Tez Koop-İş’e üye olduk, iş sözleşmemizi rektör törenle imzaladı. Sendikadan doğan haklarımızı, ikramiye ve sosyal haklarımızı istedik ancak sizin hakkınız yok dediler. Daha sonra üniversite yönetimi bizimle toplantı yaptı. Yönetim ‘Mahkemeye gidin dava açın’ dedi. Biz de dava açtık. Erzurum 2. İş Mahkemesi, İstinaf 6. Hukuk Dairesi ve Yargıtay 22. Hukuk Dairesi kararları lehimize sonuçlandı ama üniversite yönetimi üç mahkeme kararını da tanımayarak 31 Aralık 2019 tarihinde bir kış günü bizi çıkardı. SGK’den gelen mesajla işten çıkarıldığımızı öğrendik.

Daha sonra bizler rektörlüğe yürüdük, gazetecileri görünce yönetim geri adım attı ve bizi toplantıya aldılar. “Gidin işe iade davasını açın. Bu arada sizi dava süresince özelden çalıştıralım, açılan davaya da müdahil olmayacağız. Allah bir söz bir” dediler. Ama sonrasında sözlerini tutmadılar, müdahil olmayacağız dedikleri davaya 80 sayfa savunma verdiler. Biz de bu kanun tanımaz bu yönetimden hakkımızı almak için demokratik yollarla mücadele etmeye karar verdik.

Bizim kazandığımız haklarımızı gasbettiler, ayrıca içimizde bir de şehit babası var, bu yapılanlar bizi ve ailelerimizi mağdur etti. Yetkililerden bu mağduriyetin giderilmesini TİS’ten doğan haklarımızı ve eski kadrolu işimizi istiyoruz.

Evrensel

https://www.evrensel.net/haber/441750/isten-cikarilan-ataturk-universitesi-iscileri-magduriyetimiz-giderilsin

ÜNİVERSİTEDEN YALANMA...

Öte yandan Atatürk Üniversitesinden yapılan açıklamada, işten atıldığı iddia edilen işçilerden 36'sının halen görevlerine devam ettiği. 2 işçinin ise kendi rıcalarıyla istifa ettiği bildirildi. İşçilerin sadece tazminat için açtıkları davayı kazandıkları ve diğer davaları kaybettikleri belirtildi. 

İddiaların tamamen düzmece olduğu ifade edildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.