1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. 44 il için "sarı" uyarı
44 il için "sarı" uyarı

44 il için "sarı" uyarı

Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde beklenen zirai don riski ve Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'da beklenen kuvvetli yağış nedeniyle 44 il için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

A+A-

Gazete Güncel- Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son tahminlere göre, yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Marmara (Çanakkale hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde aralıklarla yağış görülecek.

Yurt genelinde yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Yağışların doğu Anadolu (Malatya ve Iğdır hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniye, Hatay ve Bayburt çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Çığ riskine karşı uyarı

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunuyor.

 

Hava Durumu Uyarıları için tıklayın

Hava Durumu Uyarıları için tıklayın

 

Zirai don riski

Bu geceden itibaren Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif zirai don riski bulunuyor.

Yetkililer, zirai don tehlikesine karşı başta üretici ve çiftçiler ile ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Vatandaşlar yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması  yönünde uyarıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.