1. HABERLER

  2. EGE

  3. 5 mahkum yanarak öldü!
5 mahkum yanarak öldü!

5 mahkum yanarak öldü!

Cezaevi aracında yangın: 5 mahkum yanarak öldü!

A+A-

Erzurum Güncel-

Van'dan İstanbul'a mahkum sevki yapan cezaaevi aracında Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi yakınlarında seyir halindeyken yangın çıktı. Teknik aksamdan çıktığı belirtilen yangında araçtan inemeyen 5 mahkum yanarak can verdi.

10 ASKER DE YARALI

Van’dan İstanbul’a mahkum götüren 34 BL 2564 plakalı cezaevi aracı Kayseri’nin Pınarbaşı ve Sivas’ın Gürün ilçeleri arasında seyir halindeyken çıkan yangında 10 da asker yaralandı.

2’si rütbeli 10 jandarmanın, mahkum taşıyan cezaevi aracı eskortluk yapan araçta bulundukları ve yangını söndürme çalışmaları sırasında yaralandıkları belirtildi.

Cezaevi aracında yangın
Foto galeri için tıklayın


öLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Van’dan İstanbul’a mahkum götüren 34 BL 2564 plakalı cezaevi aracında, Kayseri’nin Pınarbaşı ve Sivas’ın Gürün ilçeleri arasında seyir halindeyken çıkan yangında diri diri yanarak ölen mahkumların Sinan Askan (18), İsmet Erin (33), Medeni Demir (47), Abdülsetter ölmez (35) ve Akif Karabalı (24) oldukları açıklandı.

Alevlerin bir anda aracı sarmasıyla mahkumların bulunduğu bölümün kilidinin açılamaması nedeniyle yaşanan faciada yaralanan askerlere de olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı olanların yanında şoka giren askerler de Pınarbaşı ve Gürün Devlet Hastanelerinde tedaviye alındı.

CEZAEVİ ARACI İSTANBUL’DAN GELMİŞ

İstanbul’dan gelen cezaevi aracının, İskele Mahallesi’nde bulunan Van M. Tipi Kapalı Cezaevi’nde yatan hükümlüler Medeni Demir, Sinan Askan, İsmet Erin’i İstanbul’da görülen bir davanın duruşmasına götürmek üzere aldığı belirtildi. Yanan diğer mahkumlar Abdülsettar ölmez ve Akif Karabalı’nın İse İstanbul’dan Van’daki bir duruşmaya getirildiği ve tekrar İstanbul’a götürüldükleri kaydedildi.

PINARBAŞI KAYMAKAMI'NDAN AçIKLAMA

Pınarbaşı Kaymakamı Mehmet özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van’dan İstanbul’a gitmekte olan cezaevi nakil aracında çıkan yangında 5 mahkumun hayatını kaybettiğinibelirterek, "üzgünüz, bir terör saldırısı değil. 5 mahkum vatandaşımızın hayatını kaybettiği üzücü bir olay, motor arızasından kaynaklandığı sanılan bir yangın sonucu üzücü bir olay meydana gelmiş" diye konuştu.

Alınan bilgiye göre, Van’dan İstanbul’a gitmekte olan 34 BL 2564 plakalı cezaevi nakil aracı, saat 06.00’da Kayseri-Malatya karayolunun Karakuyu köyü mevkinde seyir halindeyken aracın yanmaya başladığını farkedince aracı durdurdu. Askerler, birden bire ve şiddetli bir şekilde yükselen alevler nedeniyle 5 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu nakil aracının kapısını açmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Şiddetli alev ve dumandan etkilenen mahkumlar araçta yanarak can verdi. Şoka giren askerlere olay yerine gelen 112 Acil Serris ekipleri, itfaiye ve jandarma ekipleri teselli etmeye çalıştılar.

Askerlerin, cezaevi nakil aracında bulunan mahkumları kurtaramadıkları için büyük üzüntü duydukları ve şoka girdikleri gözlendi.

Pınarbaşı Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemelerde bulundu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.