1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3.  5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarına Erzurum Ticaret Borsası damgası… 
 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarına Erzurum Ticaret Borsası damgası… 

 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarına Erzurum Ticaret Borsası damgası… 

   5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın Bu Yıl Onur Konuğu ‘Erzurum’ Oldu..    Başkan Oral "Amacımız; İlimizin zengin, yöresel lezzetlerini ve değerlerini 5.Mezopotamya Gurme Fuarında geniş kitlelere tanıtmaktır". 

A+A-

Erzurum Güncel-  Diyarbakır Fuarcılık ve Ticaret Anonim Şirketi ile ALZ Uluslararası Fuar Kongre ve Danışmanlık A.Ş işbirliği ile hazırlanan ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden birbirinden eşsiz tat ve lezzetlerin buluşacağı 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı 14-19 2023 tarihleri arasında ALZ Diyarbakır Mezopotamya  Uluslar arası Fuar ve Kongre merkezinde açıldı

2018 yılından beri düzenlenen 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarının bu yıl ki onur konuğu ili ise Erzurum oldu. 

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden Oda –Borsa ve firmaların katıldığı fuarda, başta coğrafi tescilli ürünler olmak üzere yüzlerce yöresel ürünün de tanıtımı ve satışı yapılacak. 

5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler fuarının  açılış törenlerine ise  Erzurum’u temsilen Erzurum Ticaret Borsası ,Erzurum Büyükşehir Belediyesi , Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Erzurum Geçlik ve Spor İl Müdürlüğü  ile  firmaların bulunduğu stant damga vurdu. Gastronomi alanında Türkiye’de 3.Sırada yer alan Erzurum, hem kültürü, hem yemekleri hemde coğrafi işaretli ürünleri ile katılımcılardan tam not aldı. 

5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı etkinliği çerçevesinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Erkek ve Bayan Halk oyunları Folklor ekibi ,Erzurum Barını sergileyerek,ulusal bir fuarda Erzurum’u başarılı bir şekilde temsil ettiler. Folklör ekibi ayrıca sergiledikleri oyunlar ile katılımcılardan alkış aldılar. 

Açılış konuşmalarında konuk il olarak konuşmalarını gerçekleştiren Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Genel İdare Kurulu Üyesi Hakan Oral ise  ülkemizin farklı şehirlerinden farklı lezzetlerin tanıtıldığı  ve Erzurum’un yöresel lezzetleri ve değerlerini tanıttığımız 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın  açılışını erkek ve bayan  dadaş bar ekibi ile gerçekleştirdiğimiz için ayrıca mutlu olduğumuzu dile getirmek istiyorum. 

14-19 Kasım 2023 tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda, Erzurum'u; Erzurum Ticaret Borsası ,Erzurum Büyükşehir Belediyesi,Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Erzurum Geçlik ve Spor il Müdürlüğü, İspir Hanımeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile , yöresel ürünler satan firmalar temsil edecek. 

Öte yandan 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Meclis Başkanı Yavuz Güney, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Taşbaşı, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eletdin Ürüşan, Yönetim Kurulu Üyeleri Vesfi Koç, Yalçın Meral, Genel Sekreter Ensar Korucuk ile Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz’da katılım sağladılar. 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.