1. HABERLER

  2. EGE

  3. 529 hakim ve savcı gitti!
529 hakim ve savcı gitti!

529 hakim ve savcı gitti!

Aralarında Erzurum Başsavcı Vekili Ömür Topaç'ın da bulunduğu 529 hakim ve savcının görev yerleri değişti!

A+A-

Erzurum Güncel-

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) adli ve idari yargıda 529 hakim ve savcıyı kapsayan güz dönemi kararnamesini yayınladı. Kararname ile Yargıtay’daki kritik görevlerde bulunan bazı savcılar görevlerinden alınarak yerel mahkemelere gönderildi. Kararname ile hükümetin 26 Ağustos’ta çıkardığı KHK ile yürürlüğe konulan Yargıtay tetkik hâkimliğine on yıl içinde yapılacak atamalarda, 5 yıllık hizmet süresi şartı aranmamasına ilişkin kural da ilk kez uygulandı ve Yargıtay’a 190 tetkik hakim alındı. Alınan hakim ve savcılar arasında KHK’da yapılan değişikliğe paralel olarak 5 yıldan az görevde bulunan hakim-savcı da olduğu belirtildi. Kararname ile Danıştay’a da 28 tetkik hakimi alındı.

HSYK’nın kararnamesi ile idari yargıda 40 hakim ile adli yargıda 271 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararnameyle Yargıtay’da da önemli atamalar yapıldı. üst düzey memur soruşturmaları ile görevli savcı Zafer Ediş, Bakırköy Savcılığına atanırken siyasi partiler sicil ile görevli savcı Mehmet Ali Yeniay Antalya hakimi oldu. Yeniay, bir süre önce Ergenekon davasına bakan mahkemenin isimlerini sorduğu AKP’ye kapatma davası açılmasına ilişkin iddianamenin hazırlanmasına katılan savcılar arasında yer almıyordu.

Resul çakır yeni başkan

İstanbul hakimlerinden Resul çakır ve Gökmen Demircan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na getirildi. Resul çakır, halen özel Yetkili 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üye olarak görev yapıyor. Mehmet Haberal’ın kendisini tahliye etmeyen hakimler hakkında açtığı davada Haberal’a tazminat ödemeye mahkum olan ve bu mahkumiyetten yasa değişikliği ile kurtulan hakimler arasında yer alan çakır, Odatv davasına bakacak olan 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı olarak daha önce yetkilendirilmişti. çakır, Hava Kuvvetleri Komutanı olması beklenen orgeneral Bilgin Balanlı’nın tutuklanmasına karar vermişti. Erzurum Başsavcı Vekili ömür Topaç Beykoz Savcılığı’na atanırken Bodrum Savcısı Erdal Şımarmaz Şanlıurfa Savcısı, HSYK Müfettişi Mehmet Uğurlu ise İstanbul Hâkimiliği’ne getirildi.

İŞTE DANIŞTAY TETKİK HAKİMLİĞİNE ATANANLARIN LİSTESİ

İDARİ YARGI SONBAHAR KARARNAMESİ İLE GöREV YERİ DEĞİŞENLER

ADLİ YARGI GüZ KARARNAMESİ İLE YERİ DEĞİŞENLER

YARGITAY TETKİK HAKİMLİĞİNE ATANANLARIN LİSTESİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.