1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 7. Tematik Kış Kampı Başladı
7. Tematik Kış Kampı Başladı

7. Tematik Kış Kampı Başladı

GSB Yurtları 7. Tematik Kış Kampı Erzurum’da başladı. Kamp Eğitim Merkezi’nde yapılan açılış töreninden konuşmacılar tecrübelerini üniversiteli gençlerle paylaştı.

A+A-

Erzurum Güncel- Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen GSB Yurtları 7. Tematik Kış kampı başladı.

36 ilden katılan yaklaşık 120 öğrenci, 5 gün boyunca eğitimlerin yanı sıra,  uygulamalı kayak, buz patie ile curling eğitimi alacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Kış Sporları Kampı, Erzurum’da başladı.

Yakutiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kampüsündeki Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nde, “Farklı alanlar, yeni insanlar, tematik kış kamplarında” sloganıyla düzenlenen kamp 5 gün sürecek.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Recep Ali Er, eğitim merkezindeki açılış programında yaptığı konuşmada, öğrencileri yarınlara hazırlamak adına önemli gayret ve özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Bu kamplar gençlere güzel kazanımlar sağlıyor

Türkiye’nin 15 ilinde gerçekleştirilen tematik kamplarda öğrencileri farklı kişilerle buluşturarak çalışmalara başladıklarını belirten Er, şöyle konuştu:

“800’den fazla yurtta, 850 bine yakın kapasiteyle, sembolik yurt fiyatıyla, öğrencilere konforlu yurt hayatını sunmanın yanında eğitimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Gelecekte hayatlarına kazanım elde edebilmeleri adına sportif, kültürel, eğitim ve değişik alanlarda eğitim faaliyetleri yürütmekteyiz. Bunlar değişik kursla ve atölyeler ile tematik kış kamplarıdır. Tematik kış kamplarında öğrencilerimizden çok güzel veriler aldığımızı biliyorum. 36 ilden yaklaşık 120 öğrencimiz burada 5 gün boyunca çok güzel kazanımlar elde edecekler. Öğrencilerimizin kış sporuyla özdeşleşmiş ilimizde olmalarından çok büyük zevk alacaklarını düşünüyorum.”

Öztürk: Farklı illerden gelen Gençler ilimizi tanıma şansı bulacak

Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ise Erzurum’un kış sporlarının ve olimpiyatların yapıldığı şehir olduğuna işaret ederek, “Umuyorum ki 7.’sini düzenlemiş olduğumuz kış kamplarında güzel vakit geçirip, kendi aranızda farklı illerde ve alanlarda eğitim gören gençlerimiz olarak bu kamp döneminde de birçok kazanıma, bilgiye, eğitime ve öğrenime tanık olacaksınız ve bu sayede de kış sporlarını tanıma fırsatınız olacak” ifadelerini kullandı.

Akar Başarılarını anlattı

Olimpiyat ve Dünya altıncısı Avrupa 3’ncüsü Milli sürat pateni sporcusu Furkan Akar’ın spora başlaması, elde ettiği başarılar ve hedeflerinden bahsettiği programda, Ay-yıldızlı sporcu başarılarını üniversiteli akranları ile paşlaştı.

TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan’da  gençlerle söyleşi yaparak gençlerin sorularını yanıtladı.

Bowling-Bocce ve Dart Sporları Federasyon Başkanı Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile Atatürk Üniversitesi Kış Sporları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Kıyıcı da ilk gün konuşma yapan davetliler arasında yer aldı.

7. Tematik Kış kampına 36 ilden katılan yaklaşık 120 öğrenci, 5 gün boyunca uygulamalı kayak ile curling eğitimi alacak. Katılımcılar ayrıca gezi ve bilgi yarışmaları gibi çeşitli aktivitelerle eğlenceli zaman geçirecek.

Sunuculuğunu Havva Nur Aksan’ın yaptığı açılış programında Yurt Hizmetleri Müdürü Sahir Birol Dönel, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Palandöken İlçe Müdürü Murat Tanas, Aziziye İlçe Müdürü Osman Hancı ile Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Erdal Vahit Albayrak da yer aldı.

Nurullah PALA/PUSULA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.