1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. 7 TL'lik yemek okulda 20 TL!
7 TL'lik yemek okulda 20 TL!

7 TL'lik yemek okulda 20 TL!

Öğrenciye 5 yıldızlı otel fiyatına yemek satan özel okullar velileri isyan ettirdi. Okullardaki günlük 19- 20 TL ücretin fahiş olduğunu vurgulayan YESİDEF Başkanı Bozdağ, "Aynı yemeği 7 TL'ye veririz" dedi

A+A-

Erzurum Güncel-

Okulların açılmasına bir hafta kala özel eğitim kurumlarındaki yemek ücretleri tekrar gündeme geldi. özel okulların eğitim ücretlerini karşılamak için zorlanan veliler bir de öğrenci yemeğine iki kat ücret ödemek zorunda kalınca isyan etti. Toplam 3 bin özel okulda okuyan 450 bin civarındaki öğrenci, günlük ortalama 19-20 TL civarında yemek ücreti ödüyor. 7 liraya mal edilebilecek yemeği yaklaşık üç katına satan özel okullar, böylece günlük 5.4 milyon, yıllık da 874 milyon liralık haksız kazanç elde ediyor.

KARLARI çOK YüKSEK
özel okulların öğrenci başına aldığı yemek ücretleri üzerinde araştırma yapan Yemek Sanayicileri Federasyonu (YESİDEF), halen ortalama 19 lira olan öğrenci yemek ücretlerinin 7 liraya indirilebileceğini açıkladı. YESİDEF Başkanı Hüseyin Bozdağ, kendilerine bağlı 4 bin 800 şirket olduğunu ve bunların Türkiye'nin her yerinde faaliyet gösterdiğini söyledi. Bozdağ, "Bu şirketler, Tarım Bakanlığı kontrolünde ve gıda mühendislerinin sorumluluğunda öğrenci başına 7 liraya yemek hazırlayabilir" dedi. özel okullardaki yemek ücretiyle, kendi fiyatlarının arasındaki uçurumun kâr marjından kaynaklandığını belirten Bozdağ, "Biz toptan alım yapıyoruz. Bu da maliyetleri düşürüyor. özel okullar 5 yıldızlı otel fiyatına öğrenciye yemek satıyor" diye konuştu.

çOCUKLARDA MALİYET YüZDE 30 DAHA DüŞüK
özel okullardaki yemek faturasının yıllık 1.700 ile 3 bin lira arasındaki değiştiğini belirten Bozdağ, YESİDEF'in bu faturayı 1.134 TL'ye kadar çektiğini söyledi. Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü: "özel okullardaki öğrencinin bir öğün yemeğe ödediği rakam ortalama 19-20 TL'dir. Hazır yemek sektöründe bu parayla ortalama 4 kişi doyuyor. Oysa, çocuklar yetişkinlere göre yüzde 50 daha az yemek yiyor. Bu nedenle öğrencilere hazırlanan yemeğin maliyeti yüzde 30 düşüyor."



      Sabah
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.