1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. 9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü, Bu Yıl 11 Kasım 2017 Cumartesi Günü Yapılacak
9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü, Bu Yıl 11 Kasım 2017 Cumartesi Günü Yapılacak

9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü, Bu Yıl 11 Kasım 2017 Cumartesi Günü Yapılacak

9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü, Bu Yıl 11 Kasım 2017 Cumartesi Günü Yapılacak

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da bu yıl tabyalar yürüyüşü, 11 Kasım 2017 Cumartesi günü yapılacak. Vali Seyfettin Azizoğlu, sabah namazının ardından başlayacak yürüyüşe tüm vatandaşları davet etti.

Erzurum'da geleneksel olarak düzenlenen 9 Kasım tabyalara yürüyüş faaliyeti; 9 Kasım'ın Perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle, 11 Kasım Cumartesi günü yapılacak. Bu yıl 5'ncisi düzenlenecek olan yürüyüşe, vatandaşlarımızı davet eden Vali Seyfettin Azizoğlu, yapılacak etkinlikle Erzurum halkının yazdığı destanın 140. Yıl dönümünün anılacağını söyledi.

Ordu ve milletin birlikte yazdığı bu destanın tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği olduğuna dikkat çeken Vali Azizoğlu, "O gün, zor durumda kalan Mehmetçiklerimizin imdadına sabah namazıyla birlikte, Erzurum halkı yetişmiştir. Erzurum, tarihin her döneminde ülkesinin, milletinin ve askerinin daima yanında olmuştur. Bizler de bu kahraman ecdadın torunları olarak, 11 Kasım 2017 Cumartesi günü sabah namazının ardından okunacak salalarla birlikte, 7'den 70'e genci, yaşlısı, kadını ve erkeği demeden vatan uğruna canını feda eden, ecdadın izinde yürüyeceğiz" dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.