1. HABERLER

  2. GENEL

  3. ABD Heyeti, FETÖ Elebaşının İadesi İçin Türkiye'ye Geliyor
ABD Heyeti, FETÖ Elebaşının İadesi İçin Türkiye'ye Geliyor

ABD Heyeti, FETÖ Elebaşının İadesi İçin Türkiye'ye Geliyor

Aralarında FBI yetkililerinin de bulunduğu ABD heyeti, FETÖ delillerini ve terörist elebaşının iadesini görüşmek üzere 3-4 Ocak'ta Türkiye'ye geliyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, FETÖ liderinin elebaşının iadesi için ABD'li bir heyetin Türkiye'ye geleceğini duyurmuştu. ABD heyeti, FETÖ delillerini ve Gülen'in iadesini görüşmek üzere 3-4 Ocak'ta Ankara'ya geliyor.

ABD'NİN HAREKETE GEÇMESİ AMAÇLANIYOR

ABD'li yetkililerden oluşan bir heyet, Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) ilgili Türkiye'nin ABD'ye sunduğu yeni deliller konusundaki gelişmeleri ele almak üzere 3-4 Ocak'ta Ankara'da görüşmeler yapacak. Görüşmeler, FETÖ elebaşı ve yakın çevresinin darbe girişimindeki rollerinin ortaya konulması ve ABD tarafının harekete geçmesini sağlamak açısından önem arz ediyor.

 

FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen

3 BAKANLIK TOPLANTIYA KATILACAK

Ankara'da Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanlığı yetkililerin katılımıyla gerçekleşecek toplantıda, ABD'nin yeni delillere ilişkin değerlendirmesi öğrenilecek.

ABD, SON DURUMU DA AKTARACAK

ABD tarafı, 18 eyalette FETÖ bağlantılı kuruluş ve isimlerin vize usulsüzlüğü ile kara para aklama gibi organize suç işlerine ilişkin daha önce başlattığı ön incelemelerdeki son durumu aktaracak.

GÜL: TERÖRİST ELEBAŞININ İADESİNİ ÜMİT EDİYORUZ

Gül, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade sürecine ilişkin dün yaptığı açıklamada, "Yakın zamanda ABD'li yetkililer Türkiye'ye gelecek. Adli yardımlaşma çerçevesinde bir temas söz konusu. Biz hukuk devleti gereği bu terörist elebaşının iadesini ümit ediyoruz. Türkiye'de idam cezası yok. İadenin gerçekleşmesi önünde hiçbir engel olmadığını söylüyoruz." ifadelerine yer vermişti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.