1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. ABD'deki hükümet karşıtı yakalandı
ABD'deki hükümet karşıtı yakalandı

ABD'deki hükümet karşıtı yakalandı

ABD'deki hükümet karşıtı isyanın lideri yakalandı

A+A-

Erzurum Güncel- ABD'nin Oregon eyaletinde iki çiftçiye destek vermek için başlatılan silahlı işgalde çok önemli gelişme... Polis, Malheur Doğal Yaşamı Koruma Merkezi'ni işgâl eden grubun liderini tutuklarken, çıkan çatışmada bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

BBC'nin haberine göre; Ammon Bundy ve kardeşi Ryan Bundy ile iki şüpheli trafik çevirmesinde yakalandı. Yine grupla bağlantılı iki eylemci Oregon'da başka bir olayda gözaltına alındı.

ABD'de silahlı bir grup, federal hükümet binasını işgal ettiABD'de silahlı bir grup, federal hükümet binasını işgal etti

Grubun diğer üyelerinin FBI mensuplarının çevresinde güvenlik tedbirleri aldığı Malheur Doğal Yaşamı Koruma Merkezi'nde olduğu sanılıyor. 

Gözaltına alınanların, güvenlik güçlerini görevlerini yapmaktan güç kullanarak veya tehdit yoluyla alıkoyma suçlamasıyla tutuklandığı belirtildi. 



Oregon Valisi Kate Brown, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, FBI'ya gruba karşı harekete geçme çağrısı yaparak, "Bu kanunsuzluk manzarası ortadan kalkmalı" ifadesini kullanmıştı.

HAMMONDS'LARA DESTEK İçİN BAŞLADI

Hükümet binasını 25 gündür işgal eden grup, kundakçılıktan mahkûm edilen Dwight ve Steven Hammond'a destek için bu eyleme girişmişti.

Savcılar, Hammonds'ların 2001 yılında kaçak avı gizlemek adına yaklaşık 4 dönüm tarlayı ateşe verdiğini öne sürerken, baba-oğlu Hammond'lar ise tarlalarını zararlı bitkilerden temizlemek ve mülklerini yangından korumak için kontrollü bir ateş yaktıklarını savunuyor.


Ammon Bundy

Federal hükümet binasını işgal eden grubun liderliğini, geçen yıl Arazi Yönetimi Bürosu konusunda federal yetkililer ile çıkan anlaşmazlıkta tüm ABD'nin dikkatini çeken Nevada'lı çiftçi Cliven Bundy'nin 40 yaşındaki oğlu Ammon Bundy üstlendi.

Koruma sahasının merkez binası, 2 Ocak'tan beri devlete ait arazilerin yönetiminin yerel çiftlik sahiplerine ve ormancılara bırakılmasını talep eden bir silahlı grup tarafından işgal altında tutuluyordu. Federal güvenlik güçleri, bu olaya kadar silahlı işgalci gruba herhangi bir müdahalede bulunmamıştı.      Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.