1. HABERLER

  2. GENEL

  3. AB’den skandal paylaşıma ‘Suriyeli’ savunması!
AB’den skandal paylaşıma ‘Suriyeli’ savunması!

AB’den skandal paylaşıma ‘Suriyeli’ savunması!

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Arapça ifadelerin yer alması nedeniyle büyük tepki çeken paylaşımını Twitter hesabından kaldırdı. Yapılan açıklamada, paylaşımın nedeninin " Suriyeli öğrencilere ulaşmak” olduğu belirtildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için yaptığı paylaşımda Arapça ifadelere de yer vermişti. Sosyal medyada büyük tepki çeken paylaşım bir süre sonra yayından kaldırıldı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, söz konusu paylaşımla yaptığı açıklamada, Arapça ifadelerin yer alma sebebinin “Türkiye’de yaşayan Suriyeli öğrencilere ulaşmak” olduğu belirtildi.

Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yeni eğitim yılının başlaması vesilesiyle Türk öğrencilere ve Türkiye’de yaşayan Suriyeli öğrencilere ulaşmak amacıyla yayımladığımız sosyal medya mesajımızı, yanlış anlaşılmalara neden olduğu için yayından kaldırıyoruz.”

“Suriyeli öğrencilere yönelik projelerin yanı sıra Avrupa Birliği, eğitim alanında başta T.C. Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, diğer ilgili bakanlıklarla birlikte Türk öğrencilere yönelik olarak Jean Monnet Burs Programı, Erasmus+, mesleki eğitimin geliştirilmesi, hayat boyu öğrenme ve okula devam oranlarının arttırılması gibi birçok proje yürütmüş olup bu alandaki desteğini sürdürmektedir.”

delegasyon3.pngelegasyon1.pngdelegasyon2.png

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Twitter hesabından yaptığı "2019-2020 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. Tüm öğrencilere hep daha fazlasını öğrenecekleri eğlenceli bir yıl dileriz" demişti.

delegasyon.png

  •  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.