1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın!
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın!

ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın!

BM zirvesi için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomatik temasları hız kesmeden devam ederken ABD basınında CIA'in operasyoncu ismi Michael Rubin imzalı yazıda 'Türkiye'yi karantinaya alın' çağrısına yer verildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Dünyanın gözü ABD'nin New York kentinde. Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için geri sayım sürerken ABD basını bir skandala imza attı.

Skandalın adresi daha önce de benzer provokatif yazılara yer veren Washington Examiner.

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

ABD'de yayın yapan washington examiner dergisi, internet sayfasında yayınladığı yazıda Türkiye'yi açık açık hedef gösterdi.

Türkiye'ye yönelik provokatif önerileri ve açıklamaları ile pek çok defa gündeme gelen Michael Rubin imzalı yazı 'Türkiye'yi karantinaya alın' başlığı ile yayınlandı.

Yazıda şu skandal ifadelere yer verildi;

'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin kirli taleplerinden oluşan bir liste üzerinden imtiyazlar almak için bariz bir girişim ile ülkesinin fiili vetosunu kullandığı NATO zirvesini düşünün. Türkiye artık birliği geliştirmek yerine engelliyor.'

Türkiye'nin izlediği bağımsız dış politikayı 'çıkar sağlamaya çalışmak' olarak özetlemeyi tercih eden Rubin, 'İsrail'in, Türkiye'yi Avrupa'nın Rusya'ya bağımlılığını aşma stratejisinin temel taşı haline getirmeyi önermesinden sadece birkaç hafta sonra, Türkiye ve Rusya, Türkiye'de bir gaz ihracat merkezi inşası konusunda görüşme konusunda anlaştılar. Türkiye, Ukrayna krizi boyunca olduğu gibi her iki taraftan da çıkar elde etmeye çalıştı' dedi.

'BATI İÇİN EN İYİ STRATEJİ TÜRKİYE'Yİ KARANTİNAYA ALMAKTIR'

Bu ayki G20 zirvesinde üzerinde mutabakata varılan Hindistan-Ortadoğu ticaret koridoru planına da yer verilen yazıda 'Hindistan'daki G20 zirvesinin belki de en büyük başarısı Hindistan-Suudi Arabistan-Avrupa Birliği ticaret koridorunun duyurulmasıydı' denildi.

Son derece karmaşık olan yeni ticaret rotasını değerlendiren yazar 'Plana göre, dünyanın beşinci büyük ekonomisi olan Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne mal gönderecek. Trenler daha sonra kargoyu Suudi Arabistan ve Ürdün üzerinden İsrail'e taşıyacak. Hayfa Limanı'nda mallar Yunanistan'a yolculuk yapacak kargo gemilerine yüklenecek. Süreç karmaşık gibi görünse de aslında zamandan ve paradan tasarruf sağlıyor ve Hürmüz Boğazı, Bab-el-Mendeb ve Süveyş Kanalı gibi stratejik geçiş noktalarını atlıyor' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu plana karşı çıktığını yazan Rubin, 'Erdoğan, bunun yerine Irak ve Türkiye üzerinden bir rota önerdi ve Türkiye'yi atlayan hiçbir rotaya aracılık etmeyeceğini savundu' dedi.Michael RubinMichael Rubin

Batı'nın Türkiye'ye güvenmemesi gerektiğini öne süren yazar skandal ifadelerine şöyle devam etti;

'Belki bir gün Türkiye'nin yönü değişecek ve küresel ekonomi ve enerji altyapısına daha iyi entegre olabilecektir. Ama o gün gelene kadar Batı için en iyi strateji Türkiye'yi karantinaya almaktır.'

G20 SONRASI TÜRKİYE HAREKETE GEÇTİ

G20'deki karardan memnun olmayan Türkiye ilk adımını attı. İngiliz Financial Times gazetesi 'Türkiye, G20'nin Hindistan-Ortadoğu ticaret koridoru planına alternatifi için bastırıyor' başlı haberinde şu bilgiye yer verdi;

'Türkiye, bu ayki G20 zirvesinde üzerinde mutabakata varılan Hindistan-Ortadoğu ticaret koridoru planına alternatif konusunda yoğun müzakereler içinde.'

İngiliz gazete Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle yoğun müzakereler içinde olduğunu yazdı.

Haberde alternatif bir hat oluşturmak için görüşmelerin devam ettiğini belirtildi.

KAYNAK: HÜRRİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.