1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

Erzurum'da, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.

A+A-

Erzurum Güncel-  AK Parti Gençlik Kolları, İHH, TÜGVA, Memur-Sen ve diğer bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan grup, Yakutiye Kent Meydanı'nda bir araya geldi.

 

Grup, "Katil Trump Filistin'den defol", "Hamas'a selam direnişe devam", "Kudüs ümmetin onurudur", "Terörist Amerika Filistin'den defol", "Katil İsrail Filistin'den defol" ve "Mescid-i Aksa onurumuzdur" sloganları attı.

Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüşe geçen grup, sloganlar eşliğinde Havuzbaşı Kent Meydanı'na yürüyerek, buradan yeniden Yakutiye Kent Meydanı'na döndü.

"Sabaha kadar buradayız"

Grup adına basın açıklaması yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Yarba, ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı açıklamadan sonra kalabalığın tamamen gönüllü olarak toplandığını söyledi.

Erzurum'da, başta AK Parti Gençlik Kolları olmak üzere İHH, TÜGVA, Memur-Sen ve diğer sivil toplum kuruluşu üyelerinin bir araya gelerek tepkilerini ortaya koymaya çalıştığını ifade eden Yarba, şunları kaydetti: 

"Devlet siyasetinde Kudüs'ü başkent ilan edebilirler ama bizim inanış ve dinimizde de Kudüs bizim gönüllerimizin başkentidir, bütün Müslümanların gönüllerinin başkentidir. Bunun için de biz bu direnişe ne olursa olsun devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Bu tepkimizi Allah nasip ederse göstermeye devam edeceğiz. Bu yolda da Erzurum'daki bütün STK'ların cumhurbaşkanımızın arkasında olduğunu göstermiş olmaktayız. Nasip olursa burada sabaha kadar tepkimizi devam ettirmeyi planlıyoruz."

TÜGVA Erzurum Temsilcisi Seyfullah Gülakar da "Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Kudüs bizim ve milletimizin kırmızı çizgisidir. Bu çizgiyi aşanlar için gerekli tepkiyi Erzurum gençliği olarak vermeye çalışıyoruz. Sabaha kadar da buradayız." ifadelerini kullandı.

Malili üniversite öğrencisi Samba Gadiyaka da Türkiye'de bulunan bütün yabancı öğrenciler adına dışarı çıktıklarını aktararak, "Bu bizim dinimizin gereğidir. Eğer Filistin'deki insanlar uyumuyorsa biz de uyumayacağız. Derinden sarsıldığımız göstermek için sokaklara döküldük." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum