1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Ajanlarınızı yakaladık tehdide boyun eğmeyiz'
'Ajanlarınızı yakaladık  tehdide boyun eğmeyiz'

'Ajanlarınızı yakaladık tehdide boyun eğmeyiz'

Büyükada’da yakalananlar için “Diledikleri gibi ülkemizde cirit atıyorlardı” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan sonraki süreç yargının konusudur. Sizdeki hukuk, bizdeki guguk mu?” diye konuştu.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı’dan Türkiye yönelik son zamanlarda gelişen tutumun anlaşılmaz olduğunu söyledi. Son olarak Almanya’dan Büyükada’daki tutuklamalara ilişkin yapılan açıklamalara dikkat çeken Erdoğan, “İstiyorlar ki kendilerinin ajanları ülkemizde diledikleri gibi cirit atsınlar, sergilediğiniz her saygısızlığın cevabını alacaksınız” ifadelerini kullandı. 

KAOS ÇIKARMAK İSTEDİLER 

Tutuklanan isimlerinin alenen Türkiye’de toplumsal kaos çıkarmaya yönelik casusluk faaliyeti yürüttüğünü ve suçüstü yakalandıklarını vurgulayan Erdoğan, Alman hükümetinin işi diplomatik krize çevirdiğini belirtti. Sürecin yargının konusu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, “Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu?” şeklinde konuştu. 

TEHDİT EDEN KAYBEDER 

 Almanya’nın başlattığı mücadeleyi delikanlıca yürütmediğine de vurgu yapan Erdoğan, “Hemen işe ekonomi başta olmak üzere diğer ilişkilere teşmil edip bel altı vuruşlarıyla gerçek tiyniyetlerini ifşa ediyorlar. Bu gidiş hayra alamet değil. Bizi bunlarla tehdide kalkarsanız, yanılırsınız ve siz kaybedersiniz. Zira artık dünyada marka yok, markalar var. Almanya'nın bilmem ne bakanı, Türkiye'ye nasıl çok daha zarar verebilecekleriyle ilgili düşüncelerini medya önünde ifşa etmeye başladıklarına göre anlaşılan iyice çaresiz durumdalar. Türkiye'yi ambargo tehditleriyle korkutacağınızı sanıyorsanız önce kendinizin çok daha büyük bir bedeli göze almanız gerekir" dedi.

Körfez krizinin yakında bitmesini ümit ediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkelerine yaptığı ziyaretleri değerlendirdi. “Kardeşler arasında gereksiz bir gerilime neden olan krizin yakın zamanda hal yoluna konacağını ümit ediyorum" diyen Erdoğan, ziyaretlerin son derece verimli ve başarılı geçtiğini söyledi. Cumhurbaşkanı, "Son ziyaretle bir kez daha görülmüştür ki Türkiye, tüm taraflarla konuşabilen, görüşebilen, her biriyle köklü bağları olan nadir ülkelerden biridir. Ülkemizin bölge ülkeleri ve halkları nezdinde müstesna bir yeri var" ifadelerini kullandı. 

İsrail bardağı taşırmak üzere 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'in Müslümanlara terörist muamelesi yapmasını kabul edemeyiz" dedi. 

İsrail’in eline geçmesiyle birlikte Kudüs’teki yaşamın kabusa döndüğünü ifade eden Erdoğan, Tel Aviv yönetiminin meşruiyetinin “Filistinlilerin haklarına gösterdiği saygı ölçüsünde anlamlı” olduğunu vurguladı. “İsrail yönetiminin, işi fiili işgale kadar götürmesi bardağın taşmaya başladığının işaretidir” diyen Erdoğan, “İbadete giden Müslümanlara terörist muamelesi yapılmasını asla kabul edemeyiz” diye konuştu. Kudüs’teki vakfın başkanı olan Ürdün Kralı ile Körfez turu dönüşünde telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ifade eden Erdoğan, “Buraya gelirken metal bariyerlerin kaldırılma kararının alındığını duyduk. Temenni ederiz ki bunun gerisi de gelir” diye konuştu. 

Herkes Kudüs’e gitmeli

Cumhurbaşkanı, “Şu anda yapılan iş terörle mücadele bahanesiyle Mescid-i Aksa'yı Müslümanların elinden alma girişimidir. Eğer İsrail elindeki silahlara, arkasındaki güçlere yani imkanlarına bakarak böyle bir yola tevessül ediyorsa çok yanılıyor” dedi. Erdoğan, tüm Müslümanlara çağrı da yaparak, “İmkanı olanlar Kudüs’e gitmeli, gidemeyenler ise yardım göndermeli” dedi.

Suriyelilerle tahrik PKK kadar ihanet

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her toplum gibi Suriyeliler arasında da adli birtakım hadiselere karışanlar olabilir. Ama Emniyet birimlerimizdeki istatistikler gösteriyor ki Suriyelilerin suça karışma oranı ülkemizin ortalamasının çok çok altındadır.  

Bazı münferit hadiseler

Bazı münferit hadiselerden hareketle sosyal medya ve geleneksel medyada çoğu yalan ve yanlış olan birtakım görüntüleri ve haberleri yayarak Suriyelilere karşı milletimizi tahrik etmek isteyenler en az PKK'lılar, en az FETÖ'cüler kadar büyük bir ihanete aracılık ettiklerini bilmelidirler.

Davaya uymayana gereği yapılsın

Partideki yenilenme sürecenin hep birlikte yapmaları gerektiğini ifade eden Erdoğan,  "Teşkilatlar, belediyeler eğer 'bizim dava' idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum. Kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı da atsınlar. Zira artık yanlışlara, hele hele bedeli ödenemeyecek yanlışlara tahammülümüz yok. Çünkü, 2019 
kırılma noktasıdır, bunu böyle bilesiniz” dedi.

Rusya ile S-400imzaları atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Rusya arasındaki uzun menzilli füze savunma sistemine yönelik anlaşmaya ilişkin ABD’den gelen tepkileri de eleştirerek, “Bir ülke kendi güvenliği ile alakalı tüm imkanların en ideal şekilde arayışı içindedir, yapmak durumundadır. Hele hele ortak üretim imkanı olduğu zaman tercih sebebidir. Ama biz yıllardır ABD ile bu tür şeylerde istediğimizi yapamıyorsak, alamıyorsak arayış içerisinde olmak durumundayız ve bunlar bu arayışın bir ürünüdür” dedi. NATO ülkesi olan Yunanistan’ın da yıllardır S-300’leri kullandığını ifade eden Erdoğan, “Niye sesleri çıkmadı? Türkiye olunca niye rahatsız oluyorlar? Biz, Rusya Federasyonu ile bu konuda gerekli adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400'leri ülkemizde göreceğiz. Bunların ortak üretimiyle de süreci işleteceğiz" diye konuştu.Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.