1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti adaylarına tehdit!
AK Parti adaylarına tehdit!

AK Parti adaylarına tehdit!

"Benim polisimi, Ceylanpınar'da uyurken şehit eden, onlar bu ülkenin katilidir,HDP onların desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyor diyen Erdoğan, AK Parti'den aday olacak vekillerin de telefonla aranıp ölüm tehditleri aldığını söyledi.

A+A-
Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal 7 televizyonunda gündemi değerlendirdi, önemli açıklamalarda bulundu.
 
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;
 
En yakın partiye olan oy oranı yüzde 16. Şuan da iktidar olan parti seçimi kaybeden değil seçimi kazanan partidir. Ondan sonra gelenlerinde oy oranı ortada.
 
 
 
"AK PARTİ'DEN ADAY OLACAKLAR öLüM TEHDİDİ ALIYOR"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyelim ki Ak Parti'den milletvekili olacak birisi. Arıyorlar kendisini, 'Olduğun anda bilesin ki sen öldürüleceksin'. Bu seçimde de bundan önceki seçimlerde de bunlar yaşandı. Bunca insanlar kaçırılıyor, bunları kim kaçırıyor? Bölücü terör örgütü kaçırıyor. Benim aziz milletimin bir defa bunları çok iyi bilmesi lazım ve bunlara da gereken dersi en yakın zamanda vermesi lazım" dedi.
 
"BEN FARKLI BİR CUMHURBAŞKANLIĞI SERGİLEYECEĞİM DEDİM"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Niye Erdoğan ile bu kadar uğraşıyorsunuz? Yani benim, bu tür ülkemde gelişen bu siyasi olaylarda düşüncelerimi, yorum yapma kabiliyetimi ortaya koyma hakkım yok mu? Ben bunu ortaya koyuyorum ve koyacağım. Ben bu işe girdiğim zaman bir şey söyledim, 'Ben farklı birCumhurbaşkanlığı sergileyeceğim' dedim. Buna mani Anayasa'da hiçbir engel yok. Burada da bu yetkimi kullanıyorum ve düşüncelerimi açıklıyorum" dedi.
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ülkemi terörle bölmeye çalışan ve terörün baş aktörleri olan, dağda olanlar var, dışarıda olanlar var, aynı zamanda bir desiyasetle bu işi yapmak isteyenler var. Siyaset yapacaksan gel meşru zeminde bu siyasi mücadeleni sürdür. Neresidir bu? Parlamentodur. Yeri geldiği zaman bunlar dağa gidiyor mu, yeri geldiği zaman Kandil'e gidiyor mu? Gidiyor. Bütün bunlar ortada. Nasıl oluyor da bu meşru bir zeminde siyaset oluyor, böyle bir şey olabilir mi? Bunu milletimin bir defa çok iyi tespit etmesi lazım. çünkü bizim birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var" dedi.
 
"ONLAR, BU üLKENİN KATİLİDİR, HDP ONLARIN DESTEĞİYLE AYAKYA KALMAYA çALIŞIYOR"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim polisimi gelip de Ceylanpınar'da uyurken öldürenler, bu ülkenin bir defa kesinlikle ne yerli, ne milli evladı olamaz. Onlar bu ülkeye düşmandır. Aynı şekilde hanımıyla beraber, çocuğuyla beraber çarşıda olan Binbaşımızı muş'ta şehit edenler, asla yerli olamaz, milli olamaz. Onlar bu ülkenin katilidir, bu ülkenin düşmanıdır. Ve şu anda bu konuşanlar, bu HDP, onların desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyor. Bunları biz açıkça söyleyeceğiz ama şunu da söylemek istiyorum; milletimin bunu iyi ayırt etmesi lazım, zulme rıza zulümdür. Burada böyle bir zulüm var, böyle katliamlar var. Bu katliamlara destek verenler de bunun ortağıdır. Bunu çok iyi bilmeleri lazım" dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.