1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti MKYK üyesi Fırat, nereden aday olacak!
AK Parti  MKYK üyesi Fırat, nereden aday olacak!

AK Parti MKYK üyesi Fırat, nereden aday olacak!

Türkiye seçimlere giderken, AK Parti MKYK Üyesi Abdurrahim Fırat'ın nereden aday olacağı merak konusu oldu.

A+A-

Erzurum Güncel-  Abdurrahim Fırat Ak Parti’nin 7. Olağan kongresinde AK Parti’nin en yetkili organı olan MKYK üyesi oldu. Fırat'ın, adı yeniden gündeme geldi.

Siyasi kulislerden sızan bilgilere göre, AK Partiden Milletvekili aday adayı olacak olan Abdurrahim Fırat'ın, Erzurum'dan seçilebilecek bir noktadan aday olmak istediği, genel merkezin ise Fırat'a Diyarbakır'dan aday olmasını istediği ileri sürüldü. Diyarbakır adaylığına sıcak bakmayan Fırat'a, AK Partinin yer aradığı kulis bilgilere arasında yer alıyor. 

Fırat'ın, nereden aday gösterileceği ise AK Parti tabanın da merak konusu oldu.

AK Parti MKYK üyesi kimdir?

Şeyh Said'in üçüncü kuşak torunu olan Abdurrahim Fırat, 1966 yılında Erzurum’da doğdu. İlk orta ve lise tahsilini Erzurum’da tamamlayarak, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Erzurum Barosuna bağlı serbest avukat olarak çalışmaktadır. 2007 ve 2011 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti’den aday adayı oldu. 2012 Haziran ayında yapılan AK Parti 4.Olağan Kongresinde Erzurum İl Yönetimine seçildi. Siyaset akademisi 10. ve 15.Dönem Kurslarını Erzurum İl birincisi olarak tamamladı. 2013 yılında en fazla üye kaydı yapan İl Yönetim Kurulu üyesi ödülünü aldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Hukuk Danışmanı olarak görev yaparken aday adayı olmak için 10 Şubat 2015 tarihinde istifa etti. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Adalet ve Kalkınma Partisi 25. Dönem milletvekili adayı oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.