1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti'den istismara ilk tepki
AK Parti'den istismara ilk tepki

AK Parti'den istismara ilk tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızının istismar edilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- Sosyal medya hesabından paylaşım yapan AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik, tarikat içinde yaşanan istismar ile ilgili, "Basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur" dedi.

"Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız; suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz" diyen Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da konuyla ilgili açıklama yaptığını, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya müdahil olduğunu belirtti.

Ne olmuştu?

İsmailağa tarikatının liderlerinden ve aynı tarikata bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in, kızını 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile evlendirmesi Türkiye'nin gündemine oturdu.

Olayı ortaya çıkaran Gazeteci Timur Soykan 1998 doğumlu çocuğun daha sonra şikayetçi olduğunu belirtti ve iddianameden detayları paylaştı. Öte yandan çocuğa gelinlik giydirildiği fotoğraflar da ortaya çıktı.

Bu olaya Türkiye'nin her yerinden tepkiler yükselirken, sosyal medyada da en fazla konuşulan konu oldu. Aile ve Soysal Hizmetler Bakanlığı ise kamuoyunun yoğun tepkisinin ardından davaya müdahil olduklarını duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.