1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Partili Şamil Tayyar'dan yüzde 50+1 açıklaması
AK Partili Şamil Tayyar'dan yüzde 50+1 açıklaması

AK Partili Şamil Tayyar'dan yüzde 50+1 açıklaması

Siyasette "yüzde 50+1" tartışmaları sürerken AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı." ifadelerini kullandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçilme barajı hakkındaki “yüzde 50+1’in mahsurlu olduğunu anladık” açıklaması üzerine basın toplantısı düzenleyen AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu düşüncesine sonuna kadar katılıyorum” dedi.

BAHÇELİ'DEN 'YÜZDE 50+1'E DESTEK

Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli ise yüzde 50+1 tartışmalarına sert çıkarak "Milletvekili seçmiyoruz, belediye başkanı seçmiyoruz, cumhurbaşkanını seçiyoruz. Yüzde 50+1 oy hesabını eleştirenleri anlayışla karşılamamız abesle iştigaldir." ifadelerini kullandı.

50+1 tartışmalarına AK Parti'de zaman zaman farklı çıkışlarıyla gündeme gelen Şamil Tayyar da katıldı.

Twitter hesabından paylaşım yapan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar, partisinin 50+1 seçim barajına yönelik açıklamalarından farklı bir görüş dile getirdi.

ŞAMİL TAYYAR: DÜZELTİLEBİLİRDİ, VAKTİ GEÇTİ

Tayyar, "Geçmişte karşı çıkmış, ağır eleştirilere muhatap olmuş biri olarak söz hakkım var. 50+1, Cumhurbaşkanımıza ve sisteme kurulan tuzaktı. Düzeltilebilirdi, vakti geçti. Yeni tartışma, seçimle ilişkilendirilir. Kazanmaya odaklanmalı, kazanınca biz değiştirmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

SAMIL TAYYAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.