1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti'nin en büyük rakibi...
AK Parti'nin en büyük rakibi...

AK Parti'nin en büyük rakibi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT'de katıldığı programda HDP'ye yönelik söylediği "samimi değiller" sözlerini de yorumlayan Bayramoğlu,dikkat çeken bir analiz yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası'nın konuğu Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu'ydu. Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün TRT'de katıldığı programda yaptığı gündeme dair açıklamalar konuşuldu.

"MEVCUT ANAYASAL SİSTEM CUMHURBAŞKANI'NIN HAREKET ALANINI KUŞATMIYOR"

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemine geçmeyi istemesinin arkasında, bu sistemin karar alma süreçlerini hızlandırmasının yattığını söyledi. Bayramoğlu, "Cumhurbaşkanı 12 Eylül Anayasası’nın öngördüğü devlet ile siyaset alanlarının ve aktörlerinin birbirinden ayrımını ortadan kaldırarak onları birleştirmek, karar alma sürecini daha çok bir merkezde toplamak ve böylece daha süratli karar almayı istiyor." dedi.

Bayramoğlu'na göre, çankaya’da halk tarafından seçilmiş, kuvvetli bir Cumhurbaşkanı var ve mevcut anayasal sistem Cumhurbaşkanı’nın hareket alanını kuşatmıyor.

AK Parti'nin 367'yi bulması halinde başkanlık sistemine geçilebileceğini belirten Bayramoğlu, "Yeni dönem sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arzularının değil, AK Parti’nin  başkanlık sistemi fikri etrafında yoğunlaşacağı bir dönem olacak" diye konuştu.

"HDP ŞİDDETİ TEHDİT UNSURU OLARAK KULLANIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT'de katıldığı programda HDP'ye yönelik söylediği "samimi değiller" sözlerini de yorumlayan Bayramoğlu, ‘HDP şu anda AK Parti'nin en büyük rakibidir. AK Parti'nin  karşısında artık CHP'den çok HDP faktörü var." ifadelerini kullandı. 

Gazeteciler.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.