1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Akaryakıta peş peşe zam
Akaryakıta peş peşe zam

Akaryakıta peş peşe zam

Son zamanlarda döviz kurunun sert yükselişiyle beraber gelen peş peşe zamlardan akaryakıt da payını alıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Sektöre yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, dün 66 kuruş zamlanan motorin fiyatları benzin fiyatları ile yeniden zamlanacak. EPGİS'den de gün içinde zammın miktarına yönelik açıklama gelmesi bekleniyor.

Döviz kurundaki artış, Türk Lirası’nın değer kaybetmesine neden olurken petrol fiyatlarındaki artış da akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre benzin ve motorine bu gece yarısından itibaren zam geleceği öğrenildi. Motorine dün 66 kuruş zam gelmişti.

Öte yandan Karar yazarı ekonomist Oğuz Demir, önceki gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda akaryakıt fiyatlarına zam geleceğini duyurmuştu.

'ÇİN MODELİ MİYDİ?

Ekonomist Oğuz Demir motorin fiyatlarına bu geceden itibaren 70-85 Kuruşluk bir zam geleceğini belirterek, “Motorinde hani 1 TL’lik zamdan sonra Aralık başında 44 kuruşluk bir indirim gelmişti ya.. Yarın gece itibariyle geçerli olacak şekilde motorine 70-85 kuruş arası zam geldiğinde bir hafta sonra fiyat o 1 TL’lik zamdan sonraki seviyeyi de geçmiş olacak. Çin modeli miydi?” ifadelerini kullandı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası da (EPGİS) motorine dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 66 kuruş zam yapılacağını bildirmişti.

AKARYAKITA ZAM YOLDA

Akaryakıt sektörüne yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, motorine yapılan 66 kuruşluk zammın ardından benzinin litre fiyatı ve motorinin litre fiyatına yeni bir zam daha gelecek. EPGİS'den de gün içinde zammın miktarına yönelik açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Karar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.