1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AKP ile Yeniden Refah Partisi arasındaki krizi izleyen MHP'den gönderme
AKP ile Yeniden Refah Partisi arasındaki krizi izleyen MHP'den gönderme

AKP ile Yeniden Refah Partisi arasındaki krizi izleyen MHP'den gönderme

AKP ile Yeniden Refah Partisi arasında kriz var. YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç görüşmelerin kesildiğini açıkladı. Krizi izleyen MHP’de Yeniden Refah Partisi'nin tutumu, “Haline bakmadan Hasan Dağı’na oduna gitmek” tabriyle tanımlanıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Seçime MHP iş birliği ile hazırlanan AKP şu ana kadar 11'i büyükşehir, 15’i il olmak üzere 26 kentin belediye başkanı adaylarını açıkladı. İstanbul adayını Murat Kurum olarak belirleyen AKP yarın geride kalan diğer kentlerin belediye başkanı adaylarını açıklayacak. AKP’nin Ankara adayının Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok olacağı artık neredeyse kesin... Diğer illerde de büyük sürpriz beklenmiyor.

AKP ile iş birliği görüşmelerinin tamamlanmasının ardından adaylarını kamuoyuna duyurmaya başlayan MHP’de de şu ana kadar aralarında Manisa ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarının bulunduğu 23’ü il, 91 büyükşehir ilçe ve 49 ilçe belediye başkan adayı, toplamda 165 aday açıklandı. İş birliği kapsamında 28 büyükşehir belediyesi ile sınırlı sayıda ilde aday çıkaracak olan MHP’nin önümüzdeki günlerde kalan 4-5 il ile bazı ilçe belediye başkanlarını açıklayarak süreci tamamlaması bekleniyor.

MHP’DEN YRP GÖNDERMESİ: HALİNE BAKMADAN HASAN DAĞINA ODUNA GİTMEK

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre Cumhur İttifakı cephesinde AKP’nin BBP, DSP, HÜDA-PAR ile görüşmeleri sürerken Yeniden Refah Partisi (YRP) ile kriz yaşanıyor. YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç görüşmelerin kesildiğini söyledi, “Bizim bir girişimimiz olmayacak. Ama AK Parti'den görüşmelere yeniden başlamak ya da liderler zirvesi gerçekleştirmek gibi bir talep gelirse, elbette bu talebe olumlu bakacağımızı ifade ettik” diyerek iş birliğine kapıları açık tuttu.

Kılıç, AKP’den Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının istendiği iddialarını yalanlarken daha önce kamuoyuna yapılan açıklamalar dikkate alındığında 35 ilçe talebinin sürdüğünü söylemek mümkün. Ancak AKP cephesinde bu taleplerin çok karşılık bulmayacağı kaydediliyor.

"MHP'NİN DEĞERİNİ ANLASINLAR"

AKP-YRP arasındaki krizi izleyen MHP’de Yeniden Refah’ın tutumu, “Haline bakmadan Hasan Dağı’na oduna gitmek” deyimiyle yorumlanırken, AKP’ye “MHP’nin değerini anlasınlar” göndermesinde bulunuluyor. MHP’nin yüzde 10 oyuna karşın sadece iki büyükşehirde aday gösterdiği düşünüldüğünde gönderme daha iyi anlaşılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.