1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AKP kurucusu Albayrak: Yakında AKP'den istifalar başlayacak!
AKP kurucusu Albayrak: Yakında AKP'den istifalar başlayacak!

AKP kurucusu Albayrak: Yakında AKP'den istifalar başlayacak!

AKP kurucularından Kemal Albayrak, AKP içinde huzursuzluk olduğunu ve seçim atmosferinde bazı istifaların olacağını söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Albayrak, parti içindeki birtakım milletvekillerinin çocukları ve yakınları haksız yere üst düzey görevlere getirilen siyasetçileri görmekten rahatsız olduklarını dile getirdi.

AKP kurucusu ve eski AKP milletvekili Kemal Albayrak Halk TV'de Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası'na bağlandı. AKP'nin son durumu ve parti için huzursuzluklara dair değerlendirmelerde bulundu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın milletvekillerine Meclis'e katılmaları yönündeki uyarılara rağmen vekillerin Meclis koltuklarına oturmaması tartışma konusu olmuştu. Bu konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Albayrak dikkat çeken iddiaları dile getirdi.

Ülkenin bir seçim atmosferine girdiğini vurgulayan Albayrak, "Tabii bu atmosfere girince olaylar biraz daha farklı. Bunun arkası istifalar gelebilir yakın zamanda. çünkü öyle bir hale geldik ki bu iktidarın insanlara verdiği sis parti içine de yansımaya başladı. Keyfi idare her zaman baskı ve zulüm getirir. Bunların ortaya koyduğu sistemler parti içinde çıkan yasalara, sadece seçim amaçlı yasalar olduğu için elbette AK Parti içinde de huzursuzluk kaynağı var. Mesela bir EYT çok aceleyle düşünülmeden getirildi onda bile sıkıntılar var" dedi.

Albayrak sözlerine şöyle devam etti:

Seçim atmosferinde ister istemez milletvekilleri geçmişte bürokraside ve diğer salanlarda ciddi manada suç işleyenler bir zırha bürünme amacı görüyorlar milletvekilliğini. Böyle bir yarış var. İyi niyetli bürokratları bunun dışında tutuyorum. Ama gerçekten öyle büyük suç işlediler ki bunlardan dolayı da korku var zırh var. Bu alan daralıyor. İmtiyazlı sınıf oluştu. Şundan da rahatsız AK Parti içindeki birtakım milletvekilleri: Bir yağma düzeni oldu. Partililerin çocukları kamuda etkin yerlere geldiler. Bunlar gizleniyordu bazı milletvekilleri de bunları gördükçe huzursuz oluyordu. Yani puslu havada bir yön arayışı var.

Bir bilgi açısından değil gördüklerimi söylüyorum; istifalar başlayacak.

 

KAYNAK: halktv.com.tr

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.