1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Akşam gazetesine çok sert mesaj
Akşam gazetesine çok sert mesaj

Akşam gazetesine çok sert mesaj

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'ya yönelik askeri operasyonlar ve Akşam gazetesinin HDP vekili Sarıyıldız'la ilgili haberine Twitter'dan ateş püskürdü.

A+A-

Erzurum Güncel- HDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş, Akşam gazetesinin bugün manşetten verdiği HDP Şırnak MilletvekiliFaysal Sarıyıldız hakkındaki "PKK'nın Suriye'den "Suruç ve Ceylanpınar'daki eylemlerde kullanması için gönderdiği öne sürülen mühimmatları HDP'li Sarıyıldız'ın teslim aldığı" yolundaki iddiayı yalanlayarak çok sert tepki gösterdi.

Kişisel Twitter hesabından tepki gösteren Demirtaş, Akşam için "Akşam adıyla çıkarılan havuz gazetesinin Sn.Faysal Sarıyıldız'ı hedef alan haberinin tek bir cümlesi dahi doğru değildir" cevabını dedi. Demirtaş, "Ancak, basit bir komployu yapacak yetenekten bile yoksunsunuz. Sizi kendi halinize bıraksak bile kendinizi bitireceksiniz zaten" ifadelerini kullandı.

İŞTE AKŞAM'IN O HABERİ:


hdp-bomba-sevkiyat-aksam-gazetesi.jpg
 

OPERASYONLARI ELEŞTİRDİ

Demirtaş, PKK'ya yönelik Dyarvakır'da gerçekleşen operaston sonrası verilen gözaltı kararlarını ve TSK'nın Hakkari Şemdinli'deki PKK'yı hedefleyen top atışlarını "Şu anda yürütülen bütün hava, kara, medya operasyonlarının amaçlarından biri de erken seçimlerde HDP'yi vurmaktır" dedi.

SARIYILDIZ YALANLADI

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, bazı gazetelerde, PKK'nın Suruç ve Ceylanpınar'daki eylemlerde kullanılmak üzere Suriye'den gönderdiği mühimmatın sevkiyatında kuryelik yaptığına ilişkin haber ve fotoğrafların yayımlanmasına tepki gösterdi.

FAYSAL SARIYILIDZ İDDİALARI YALANLADI-AçIKLAMALARI DİNLEMEK İçİN PLAYER'A TIKLAYINIZ



"TEK BİR KELİMESİ DOĞRU DEĞİL"

Olayın geçen yıl yaşanmasına rağmen, çatışmaların başladığı bir zamanda devreye sokulduğunu savunan Sarıyıldız, "Bizim için kirli bir komplo devreye sokuldu. İfade edilen komplonun tek bir sözcüğü dahil, tek bir kelimesi doğru değil. Madem geçen sene böyle bir şey yaşandı niye bir sene bekliyorsunuz?" dedi.
Sarıyıldız, komplo dediği 27 Ocak'taki olayı da şöyle anlattı:

"TEZGAH KURULDU"

"Geçen sene Kobane sınırında çetelerçe kuşatıldığı bir zamanda, halkımız sınırda nöbet tuttu. Birkaç vekil arkadaşlarımızla beraber, halkımız arasında orada bulunduk. Ceylanpınar'da partimizin gençlik teşkilatının düzenlediği bir şölene gittiğim esnada, bu tezgah kuruldu. Daha doğrusu oraya giderken şoförüm olan arkadaş o gün hastanede ameliyatta olduğu için, orada nöbette bizimle kalan bir gençle birlikte gittik. Ceylanpınar şehir merkezine vardığımızda, o genç bir sigara almak için araçtan indiğinde bir daha gelmedi. Hemen il valisini aradım, vekillerimizi aradım, ilçe teşkilatımızı aradım, olanları anlattım. Bütün olay bundan ibaret."

İşte Demirtaş'ın o açıklamaları:


ekran-resmi-2015-07-26-15.36.54.png

İnternethaber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.