1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 'Akşener emin olmasın' dedi
'Akşener emin olmasın' dedi

'Akşener emin olmasın' dedi

'Akşener emin olmasın' dedi, Mansur Yavaş iddiası gündem yarattı: Koltuğu altından çekip alabilir!

A+A-

Gazete Güncel- Yerel seçimlerde istediği sonucu alamayan ve seçimli olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yeniden aday olup olmayacağı merak edilirken, ABB Başkanı Mansur Yavaş'la ilgili ortaya atılan iddia gündem yarattı. "Yavaş ağırlığını koyarsa, Meral Akşener'in altından koltuğu çekip alabilir" diyen gazeteci İsmail Saymaz, milliyetçi partilerin oy kaybettiğini belirterek önümüzdeki günlerde İYİ Parti, MHP ve Zafer Partisi'nin bir araya gelebileceğini söyledi.

İYİ Parti'den 31 Mart seçimlerinde alınan beklenmedik sonuçların yankıları sürüyor. Millet İttifakı'ndan ayrılarak tek başına girdiği seçimlerde sadece il olarak Nevşehir'i ve 24 ilçeyi kazanan İYİ Parti'de oy oranı ise yüzde 3.77'de kalmıştı. Alınan kötü sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yeniden aday olup olmayacağı merak edilirken, gazeteci İsmail Saymaz'dan çok konuşulacak 'Mansur Yavaş' kulisi geldi. Saymaz'ın İYİ Parti, MHP ve Zafer Partisi'yle ilgili 'birleşme' iddiası da dikkat çekti.
 

 

Sözcü TV'de katıldığı programda önemli değerlendirmelerde bulunan Saymaz, Yavaş'ın İYİ Parti içindeki gücünün altını çizerken şu ifadeleri kullandı:

6"MANSUR YAVAŞ DETEKLİ BİRİ ÇIKARSA..."

6"MANSUR YAVAŞ DETEKLİ BİRİ ÇIKARSA..."

"Bu arada hiç gündeme gelmeyen bir seçenek de olabilir. İYİ Parti'de hala Mansur Yavaş'ı sevenler var. Yavaş'ın aklından İYİ Parti'nin başına geçmek gibi bir düşünce geçmiyordur fakat Akşener bu durumdan ötürü karşısına rakip çıkmayacağını düşünebilir. Ama Mansur Yavaş destekli biri çıkarsa kaybedebilir.

"AKŞENER BU SAATTEN SONRA EMİN OLMASIN"

"AKŞENER BU SAATTEN SONRA EMİN OLMASIN"

Yani İYİ Parti'ye Mansur Yavaş ağırlığını koyarsa, Meral Akşener'in altından koltuğu çekip alabilir. Meral Akşener bu saatten sonra bence o kadar da emin olmasın. Eğer isterse Yavaş, İYİ Parti'de değişim için popülariteye de sayngılığa da güvene de sahip.

"YAVAŞ'IN ADAY OLACAĞINI ZANNETMİYORUM AMA..."

"YAVAŞ'IN ADAY OLACAĞINI ZANNETMİYORUM AMA..."

Yavaş'ın tek başına aldığı oy, İYİ Parti'nin Türkiye çapında aldığı oydan fazla. Eğer isterse Mansur Yavaş, İYİ Parti'nin yönetimini belirler. Kendisinin aday olacağını zannetmiyorum ama siyasette ne olacağını kestirmek mümkün değil.

Gelecekte bir gün Mansur Yavaş, eğer isterse İYİ Parti'nin kaderini tayin edebilir. İYİ Parti'de istediğini lider yapabilir, istediği müdahaleyi yapabilecek desteğe sahip. Ankara'daki bütün İYİ Partililer Mansur Yavaş'ın yanında."

"MİLLETVEKİLLERİNİ TUTABİLECEĞİNİ SANMIYORUM"

İYİ Parti'de bir dağılma sürecinin de başlayabileceğini belirten Saymaz, "İYİ Parti'nin bu oy oranıyla milletvekillerini de tutacağını sanmıyorum. Bazı vekilleri AK Parti'ye, CHP'ye yönelebilir. O partiyi artık bir arada tutmak çok zor." diye konuştu.

"MHP, İYİ PARTİ VE ZAFER PARTİSİ BİRLEŞEBİLİR"

31 Mart seçimlerinde milliyetçi partilerin oy oranlarındaki düşüşe dikkat çeken Saymaz, dikkat çeken bir iddia da bulundu. Saymaz, "İYİ Parti, MHP ve Zafer Partisi'yle bir yakınlaşma olursa o zaman farklı bir durum olur. Bu seçimlerde milliyetçi partilerin oylarında bir gerileme oldu. 3 milliyetçi partinin oylarının toplamı Yeniden Refah Partisi kadar neredeyse. Dolayısıyla bu 3 parti arasında bir yakınlaşma doğabilir. Bir gün bir tarihte hepimi baba evinde toplanalım derlerse, o dönüşüm de gerçekleşebilir." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.