1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akşener, tepkisini küserek ortaya koydu
Akşener, tepkisini küserek ortaya koydu

Akşener, tepkisini küserek ortaya koydu

Kongrede aday olmayacağını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in A takımından 'aday ol' baskısı beklediği ancak bu yönde bir çağrı almadığı gibi üstüne kendi adaylıklarını açıklamalarına küstüğü öne sürüldü.

A+A-

Gazete Güncel- İttifaksız girdiği 31 Mart yerel seçimlerinden beklediğini bulamayan ve sonrasında olağanüstü kongre için düğmeye basılan İYİ Parti'de aday olmayacağını açıklayan Genel Başkan Akşener'in koltuğuna talipli sayısı şu an için 5.

ÖNERİLMEYİ BEKLİYOR

Çoklu aday ile kongreye gidilmesi beklenirken 27 Nisan'da yapılacak kongrede Akşener'in yeniden aday olmamasının asıl sebebine ilişkinde kulislerde çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Akşener'in aday olmama açıklamasının altında kurmayları tarafından yeniden aday gösterilme isteğinin yattığı öğrenildi. Ancak Akşener'in açıklamasının ardından önce Tolga Akalın, sonrasında ise Koray Aydın adaylıklarını duyurdu.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Bu gelişmeler karşısında Akşener'in tepkisini küserek ortaya koyduğu ileri sürüldü.

Akşener'in yakın çalışma ekibi, yeniden aday olması için birkaç adayın geri çekilmesi ya da bu yönde ısrarın daha yüksek bir şekilde dile getirilmesine bağlı olduğunu savunuyor.

İYİ Parti'de şimdilik Aydın ve Akalın'ın dışında Müsavat Dervişoğlu, Günay Kodaz ve İstanbul Teşkilatı Kurucu Üyesi Kemal Orkun Yekdaş'ın adaylığı bulunuyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.