1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. ALES sonuçları açıklandı! ALES sonuçları sorgulama ekranı
ALES sonuçları açıklandı! ALES sonuçları sorgulama ekranı

ALES sonuçları açıklandı! ALES sonuçları sorgulama ekranı

ÖSYM Başkanı Halis Aygün bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile sonuçların bugün adayların erişimine açılacağını açıkladı. ALES sonuçları 10:00'da erişime açıldı...

A+A-

Erzurum Güncel- 16 Ağustos Pazar günü gerçekleşen ALES sınavının sonuçları heyecanla bekleniyordu. Sonuçların 7 Eylül'de açıklanacağı ilan edilmiş. ÖSYM Başkanı Halis Aygün bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile sonuçların bugün adayların erişimine açılacağını açıkladı. ALES sonuçları 10:00'da erişime açıldı...

ALES sonuçları heyecanla bekleniyordu. 16 Ağustos Pazar günü gerçekleşen sonuçları 7 Eylül'de açıklanacaktı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile değerlendirme işlemlerinin erkenden tamamlandığını duyurdu. ALES sonuçları az önce açıklandı.

ÖSYM SONUÇ SORGULAMA EKRANI

HALİS AYGÜN MÜJDEYİ VERDİ

"Değerli ALES Adaylarımız, lisansüstü başvurularınızı yapabilmeniz için sonuç açıklama tarihini öne alarak 7 Eylül olarak ilan etmiştik. Çalışmalarımızı hızlandırdık ve değerlendirme işlemlerini daha erken tamamladık ve bugün sonuçları sizlerle paylaşacağız. Hayırlı olsun."

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI

ALES sonuçları açıklandı. 16 Ağustos 2020 tarihinde uygulanan 2020 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2020-ALES/1) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 03 Eylül 2020 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ALES PUANI NASIL HESAPLANIR?

2020-ALES/1'de her test için, sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek.

Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar( SP) hesaplanacak. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için "sayısal", "sözel" ve "eşit ağırlıklı" olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.