1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Aman nazar değmesin!
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Aman nazar değmesin!

A+A-

Haber Analiz

Günlük vaka sayısının 40-50 arasında olduğu Erzurum’da, şu ana kadar 12 bin vatandaşımız aşılandı…

Erzurum, hem aşıda hem de Korona ile mücadelede Sağlık Bakanlığı’nın örnek gösterdiği iller arasına girdi.

Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, “Tam kadro sahadayız” dedi.

Hasta yatak sayısı ve 150 kişilik yoğun bakım kapasitesi ile ülke çapında en iyi durumda olan illerin başında gelen Erzurum’da, sıkı tutulan tedbirler ve vatandaşın duyarlılığı sayesinde, koronadan ötürü ölümler durma noktasına geldi.

AŞIDA JET HIZI…

Erzurum Sağlık Müdürlüğü ekipleri geçen hafta Erzurum genelinde, 10 bin 500’ü sağlık personeli olmak üzere, toplam 12 bin vatandaşa aşı yaptı. Türkiye ortalamasının üstünde bir hızla yapılan bu aşı çalışmasında, sağlık personelinden sonra öncelik, yaşı seksen ve üzeri olan kişiler ile engelli ve bakım evlerinde kalan 400 vatandaşa tanındı.

8 BİN YAŞLI VE ENGELLİ ÖNCELİKLİ…

Ülke çapında olduğu gibi Erzurum’da da büyük bir başarıyla sürdürülen aşı hizmetinde yetkililer, sağlık çalışanlarından sonra önceliğin şehir genelinde toplam 8 bin civarında olan yaşlı ve engellilere verildiğini, gelecek olan ikinci posta aşı ile en kısa sürede bu vatandaşların aşılanacağını bildirdiler.

400 BİN KİŞİNİN AŞILANMASI HEDEFLENİYOR…

Erzurum Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, yaptıkları plan ve program gereği, bu yılın ilk 4 ayı içerisinde, Erzurum genelinde 400 bin vatandaşın aşılanacağını ifade etti. Aşının temininde bir aksaklık yaşanmaması ve stoklara ulaşması halinde Erzurum sağlık ordusu, Türkiye ortalamasının üstünde bir performansla aynı anda şehir merkezi ile birlikte 19 ilçede aşı çalışması yapacak kapasitede…

AİLE HEKİMLİKLERİ VE MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK HASTANESİ AŞI ÜSSÜ OLDU…

Erzurum’da sürdürülen aşı çalışması iki ayrı koldan ilerliyor. Aşının merkez üssü Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesi olurken, il merkezinde ve ilçelerde bulunan aile hekimlikleri de bu sorumluluğu üstlendi. Böylelikle Erzurum genelinde toplam 33 aşı odası oluşturuldu, bu sayı ileriki günlerde daha da artırılacak. Ayrıca aynı hizmet, gezici sağlık ekipleri tarafından da veriliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.