1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Amerikalılar bu bitkinin peşinde!
Amerikalılar bu bitkinin peşinde!

Amerikalılar bu bitkinin peşinde!

Doğu ve Güneydoğu'da sıklıkla tüketilen ışgının ünü sınırları aştı. Amerikalı profesörler bu bitkiyi araştırdı. 'Yayla muzu'nun kanserli hücreleri yok ettiği ortaya çıktı.

A+A-
Erzurum Güncel- Anadolu'da yetiştiği yöreye göre "Van muzu", "Hakkari muzu" gibi isimlerle anılan ışgın bitkisi, dünyayı fethetti. Amerikalı bilim insanları, özellikle Güneydoğu'daki vatandaşlarımızın elinden düşmeyen ışgını keşfetti. Atlanta Üniversitesi, ışgınla ilgili bilimsel bir araştırma gerçekleştirdi. Kanserli fareler üzerinde yapılan araştırmayla, ışgının kanserli hücrelerin gelişimini durdurduğu belirlendi. Çalışma kapsamında ışgında bulunan "parietin" isimli kırmızı pigmentler kanser hücrelerine enjekte edildi. 2 gün içinde kanser hücrelerinin yarısının öldüğü gözlendi. Amerikalı profesörler, ışgından yapılmış kanser ilacının birkaç yıl içinde kanser tedavisinde kullanılabileceğinin müjdesini verdi. Işgın mucizesini ortaya çıkartan araştırma, dünyanın gündemine geldi. İngiliz ve ABD basını, araştırma sonuçlarını "Işgın hayatınızı kurtarabilir" başlığıyla verdi.

SAĞLIK SAÇIYOR
KANSERLİ hücreleri öldürdüğü belirlenen ışgın bitkisi, tıp dünyasında heyecan yarattı. Anadolu'da aşgın, eşgin, ıçgın, ıçkın, uçgun, uçkun gibi isimlerle de anılan bu bitkinin sağlığa olan faydası "kanserle"sınırlı kalmadı. Işgının faydaları şöyle sıralandı: İçeriğindeki zengin C vitamini ile hazmı kolaylaştırıyor. Mide bulantısını önlüyor. Cildi güzelleştiriyor. Baş ağrısını dindiriyor. Cinsel gücü arttırıyor.Takvim

Amerikalılar bu bitkinin peşinde!

.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.